emlékév

2017.12.28. 15:08

Hálát adtak a reformációért

A Magyarországi Evangélikus Egyház idei éve elsősorban a reformáció 500. emlékévéről való méltó megemlékezés jegyében telt.

Laskovics Márió

A Pápai Evangélikus Egyházközség Kórusa a pápai székhelyű Veszprémi Evangélikus Egyházmegye reformáció ünnepi fogadásán a Városházán

Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese elmondta, a 2017-es év kiemelkedő volt a pápai evangélikus gyülekezet életében, régóta készültek a reformáció 500-ra, kiállításokkal, rendezvényekkel.

Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese szerint eredményes volt a 2017-es évük

Az egyház a diakónia, az oktatási intézmények révén széles körben végzi szolgálatát, továbbá gyülekezeteiben él. 2017-ben heten tanítottak hittant, mintegy 220 gyermeket elérve. A gyülekezetben megalakult az egyházközség kórusa, ami a város különféle rendezvényein dicsőíti Istent. Voltak Biblia órák, az asszonykörnek kéthavonta alkalmai, szerveztek gyülekezeti napot.

Polgárdi Sándor esperes beszél az advent lelkiségéről a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Körben

Az esperes részese volt a Wittenbergi magyar napoknak is. A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör ősszel duplázta előadásainak számát a reformáció 500 okán. Október végén fogadást, s egyházmegyei napot tartottak faültetéssel, építészeti tárlattal, reformációs emlékkővel, időkapszulával, valamint megjelent egy Tisztelendők című kötet lelkészeik írásaival.

Mészáros Tamás, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület felügyelője és Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese az október végi ünnepi fogadáson

- A magyarra lefordított Szentírás nemcsak egykor, de ma is fontos szerepet tölt be. A visszatekintés, a hálaadás, az értékekről való beszélgetés mellett reménységgel nézünk előre is. Isten igéjének megszólaltatása, az örömhír továbbítása a missziós parancs alapján továbbra is kiemelt feladatunk.

A Pápai Evangélikus Egyházközség Kórusa a pápai székhelyű Veszprémi Evangélikus Egyházmegye reformáció ünnepi fogadásán a Városházán Fotó: a szerző

Mint mondta, 2018-ban bíznak közösségi tereik – a templom, az iskolai tornaterem – további pályázati felújításában. Illetve a tavasz az általános tisztújítás időszaka lesz az evangélikus egyházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában