Önkéntes alapon

2017.12.07. 07:10

Jótékonysági Mikulás-nap a gyerekeknek

A megyei Vöröskereszt Somló Térségi Programjának szervezésében idén is megtartották a jótékonysági Mikulás-napi rendezvényt.

Borsos Renáta

Középen Szendrei Júlia az önkéntesekkel Fotó: Borsos Renáta

Az önkéntesség világnapjához kapcsolódva, az egész évben karitatív tevékenységet végző térségi segítőket is megünnepelik ilyenkor. A művelődési központban tartották a térség iskoláiba és óvodáiba járó gyermekeknek a Mikulás-napi rendezvényt. A zenés délutáni műsorral és a Mikulás csomagok átadásával mosolyt varázsoltak minden gyermek arcára. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár lapunknak úgy nyilatkozott, hogy minden olyan rendezvény, ami a nehéz sorsú gyerekeken segít jótékony céllal, az nagyon fontos a közösség számára.

- A Magyar Vöröskereszt ezt a karitatív tevékenységet Devecserben rendkívül jól és széles körben végzi, köszönet ezért a munkáért a szervezőknek. A mai eseményhez kapcsolódva, látni kell ilyenkor a hálás gyermekek arcát, mert az mindent elmond – nyilatkozta Kovács Zoltán.A Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének igazgatója, Baráth Gábor úgy fogalmazott, hogy ez a rendezvény a Somló Térségi Programnak, illetve az idén megvalósuló partnerségi együttműködési megállapodásnak a részét képezi. – A jövőben is lesznek majd olyan események a Vöröskereszt részéről, amire mind a közösség, mind a városvezetés számít – hangsúlyozta.

Középen Szendrei Júlia az önkéntesekkel Fotó: Borsos Renáta

A műsor végén Szendrei Júlia, a Vöröskereszt Somló Térségi Programjának vezetője is elmondta gondolatait. - Az 1200 gyermek ajándéka javarészt a Vöröskereszt jóvoltából, illetve az önkormányzat és a város nagyobb cégeinek és magánszemélyek adományaiból, továbbá sok önkéntes munka árán valósult meg idén is. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a rendszer az önkéntesek segítsége nélkül nem működne – mondta Szendrei Júlia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában