nem jöttek el

2017.12.03. 12:14

Kicsi volt az érdeklődés a Pápakovácsi adventi vásáron

Habár kevés érdeklődéssel találkoznak, egyelőre nem lankad a Háromhatár Kulturális és Sportegyesület tagjainak lelkesedése.

Laskovics Márió

Papp József Aladárné és Németh Tiborné egyesületi tagok, valamint Portik Péter elnök az adventi koszorúkkal Fotó: Laskovics Márió

A Háromhatár Kulturális és Sportegyesület adventi vásárjában adventi koszorúkat, ékszerdobozokat, egyéb karácsonyi dísztárgyakat vásárolhattak, valamint a kinőtt, megunt ruhákat, cipőket, játékokat adhatták vagy cserélhették el a megjelentek múlt szombaton a Fő utca 22. szám alatt.

Papp József Aladárné és Németh Tiborné egyesületi tagok, valamint Portik Péter elnök az adventi koszorúkkal Fotó: Laskovics Márió

Portik Pétertől, a huszonnégy fős egyesület elnökétől megtudtuk, a volt gyógyszertár épületét tavaly novemberben kapták meg díjmentesen a helyi önkormányzattól. Az önerőből, az egyesületi tagok családtagjainak segítségével folyamatosan szépítgetett székhely pincehelyiségében a színjátszó körük kabaréjeleneteket, énekkaruk pedig slágereket ad majd elő időről időre, továbbá vendégművészeket terveznek hívni.

Papp József Aladárné súlyos látássérült, kézműves tevékenységét betegsége miatt kezdte el, saját készítésű portékáit hozta el az adventi vásárba Fotó: Laskovics Márió

Portik Péter sajnálattal jegyezte meg, bármivel próbálkoznak, kis számú érdeklődéssel találkoznak.

A vásárra Papp József Aladárné, a Bakonyalja Népművészeti Egyesület tagja is elhozta saját portékáját. Kézműves termékei között megtalálhatóak ékszerek, horgolt csipkeangyalkák, filcből, ipari vattából készített manók, textilből, újrahasznosított dolgokból, például vajas dobozból különféle alkalmakhoz készült dísztárgyak. Most Mikulástálakat, tavasszal pedig levendulás tálakat, esküvőkre kosárkákat kreál. Nagyon kedveli a gyöngyöt és a masnit, ezért főleg ezen kiegészítőkkel díszíti alkotásait. Mint mondta, már nem dolgozik, mert súlyos látássérült, és azért állt neki a kézműveskedésnek, hogy ne süllyedjen nagyon mélyen magába, felnagyítva önnön problémáit. Bevételének bizonyos százalékát ajánlotta fel a Háromhatár egyesületnek, melynek szintén tagja.

A folyamatosan, önerőből szépülő pincehelyiségben főként az egyesület színjátszó köre és énekkara lép majd fel Fotó: Laskovics Márió

A vásár során elkészítették a falu adventi koszorúját is, amelyet a vasárnap délelőtti szentmise után szentelnek fel és gyújtják meg rajta az első gyertyát. Ezt követően kulturális, énekes műsorral kedveskednek az érdeklődőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában