adomány

2017.12.04. 07:40

Megyeszerte Sándoréknak gyűjtik a kupakokat

Sándor-Hellebrandt Hunor családjának összesen három és fél millió forintra lenne szüksége, hogy megkönnyítsék küzdelmes életüket.

Laskovics Márió

Holdinger Balázsné bakonyszentlászlói vegyesbolt-tulajdonos a felajánlott hat zsáknyi kupakkal

Korábban írtunk a hét éves, értelmi sérült, járásra képtelen Sándor-Hellebrandt Hunorról, akiért édesapja, Sándor Endre Géza az interneten október végén közzétett „segélykiáltó” plakátja óta nagyon sokan gyűjtik a műanyag kupakokat. A cél az, hogy az ezekből befolyó összeget Hunor életét megkönnyítő eszközök beszerzésére fordítsák. Elsősorban megfelelő, speciális zuhanyzót, illetve egy akadálymentes lépcsőfeljárót alakítanának ki, mert a kisbabaként viselkedő, örökmozgó fiúcskát nehéz feladat kádba tenni.

Sándor Endre Géza és az udvarukat borító kupakok nagy része. A ház előterét ki kell bővíteni a zuhanyzó és az akadálymentes feljáró megfelelő kialakításához

Egy bakonyszentlászlói olvasónk, Holdinger Balázsné magánvállalkozó jelezte, hogy nagyobb mennyiséget adományozna Sándoréknak. Mint mondta, élelmiszerboltjában, vevőkörének köszönhetően két éve gyűjtötték a kupakokat egy kisgyermek számára, de mivel neki végül nem kellett, ezért szívesen felajánlotta Sándoréknak. Szombaton szállítottuk házhoz a hat zsák adományt, amit Hunor családja hálás szívvel fogadott.

A garázsban már mintegy száz zsák kupak várja az Tinnyére való elszállítást

Sándor Endre Géza elárulta, eddig száz zsák, mintegy ezer kilogrammnyi kupak gyűlt össze. Továbbá munkahelyén, és több iskolában, intézményben is kihelyeztek adománydobozokat, melyekbe pénzbeli dotációk is érkeznek, valamint jóakaróik a megadott bankszámlára is utalnak. Három és fél millió forintos összeget tekintenek végcélnak, melyben már benne foglaltatik az Otthonteremtési Kedvezmény egymillió-négyszázharmincezer forinttal, és az akadálymentesítési támogatás háromszázezer forinttal. Megjegyezte, nagyon örülnek, hogy ennyien összefogtak értük.

Holdinger Balázsné bakonyszentlászlói vegyesbolt-tulajdonos a felajánlott hat zsáknyi kupakkal

A kupakokat egy tinnyei gyárba szállítják majd, ahol kilogrammjáért hatvanöt forintot fizetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában