Szent Borbála és a tüzérek

2018.01.02. 10:00

Baráti találkozó sportversennyel és megemlékezéssel

Megrendezte hagyományos, sportversennyel és megemlékezéssel egybekötött baráti találkozóját Várpalotán a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja és az MH Bakony Harckiképző Központ.

Szabó Péter Dániel

Zugor Balázs várpalotai alpolgármester koszorúz a tüzér emlékmûnél Fotó: Szabó Péter Dániel

Szent Borbála naphoz kapcsolódó rendezvényét huszadszor szervezte meg a nyugállományú katonákat, rendőröket és tűzoltókat tömörítő civil szervezet a Helyőrségi Művelődési Otthonban. A köszöntőket, valamint Sziránszki Klaudia szavalata és Gágó Zsolt zenés produkcióját követően Berdó Gábor nyugállományú százados, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége régióvezetője emlékezett a tüzérek és a bányászok védőszentjére. Beszédében Szent Borbála legendája mellett a hagyományőrzés fontosságáról beszélt, valamint kiemelte: minden alkalommal örömmel jön Várpalotára, hiszen példaértékű itt az összefogás. – Másnak szürke hétköznap Borbála napja. A tüzérnek ez a legnagyobb ünnepe. Ünnepeljük a becsületet, a lelkiismeretet és a munkát, s emlékezünk az oktalan háborúk névtelen tüzér halottjaira.

Zugor Balázs várpalotai alpolgármester koszorúz a tüzéremlékműnél Fotó: Szabó Péter Dániel

Ezt követően az épület előtti parkban található tüzér emlékműnél folytatódott a program, ahol katonai tiszteletadás mellett koszorút helyezett el a posztamens lábánál többek között Zugor Balázs, Várpalota alpolgármestere, Vokla János ezredes, palotai központparancsnok, a jogfolytonos Vitézi Rend, a BEOSZ és a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja.

A folytatásban a sportversenyre érkezők a Helyőrségi Klubban mérkőztek meg egymással három sportágban. Asztaliteniszben Keresztes László (MH BHK) győzött, sakkban Zubán László (MATASZ) lett az első, a darts versenyben Schäffer Mónika (MH BHK) bizonyult a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában