durvább szemű murvával töltötték fel a gödröket

2018.01.31. 12:30

Javítottak a pápai hegyi utakon

Javításokat, kátyúzásokat végeztek el a város murvás útjain a városgondnokság munkatársai a közelmúltban.

Napló információ

Kisteherautóval szállították a helyszínre a durva szemű murvát Fotó: Huszár Hajnal

A fagypont feletti hőmérséklet és a sok csapadék elősegíti a murvás felületek kigödrösödését, ezeknek az utaknak az állapota olyan mértékben leromlott, hogy a javításukkal nem lehetett megvárni a március végi szokásos időpontot – ezzel indokolta a munkálatok megkezdését Bakó István, a városgondnokság igazgatója a papa-ma.hu-n.

Kisteherautóval szállították a helyszínre a durva szemű murvát Fotó: Huszár Hajnal

Hozzátette, ilyen körülmények között teljesen más eljárással javítják az utakat, mint a hagyományos tavaszi és őszi munkáknál. – Ha most az egész útfelületet végigtolnánk gréderrel, az csak sarat és dagonyát eredményezne. Ezért ezúttal durvább szemű murvát raktunk a gödrökbe kézi erővel, és ezt úthengerrel belepréseltük az útba. Természetesen a murvás feltöltésnek magasabbnak kell lennie, mint az útfelület, hiszen csak akkor tömöríthető – magyarázta a most alkalmazott eljárás lényegét Bakó István. Mint mondta kisteherautóval szállították a helyszínre a durva szemű murvát, a gödröket egyesével töltötték fel a munkatársaik, és amikor egy-egy útszakasszal végeztek, akkor végezték el a tömörítést az úthenger. Megjegyezte: bíznak benne, hogy a durvább szemű murva jobban kiékelődik és tartósabban bennmarad a gödörben, mint a finom szemű anyag.

Buics Lajos, a városgondnokság kommunális részlegvezetője elmondta, az útjavításokat az Öreghegyben, a Malom úton kezdték meg, majd dolgoztak a Felső és az Alsó úton, illetve érintették a Kishegy Alsó és Felső útját, a Harmat és a Margaréta utca kereszteződését, valamint a Bocsor utca környékét. Továbbá kátyúztak még néhány kisebb hegyi úton is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában