Az iskolát segítették

2018.01.05. 08:30

Jótékonysági délutánt és süteményvásárt szerveztek Külsővaton

 Több mint százezer forintot gyűjtöttek össze a Külsővaton rendezett jótékonysági délután alkalmával a szomszédos település, Nemesszalók általános iskolájának támogatására.

Polgár Bettina

Gyermekek is színpadra léptek a jótékonysági délután során Fotó: Tóth Beáta

Tóth Beáta, a rendezvény szervezője, a Nemesszalóki Általános Iskola szülői munkaközösségének vezetője elmondta, kimagasló érdeklődés övezte a programot, melynek a külsővati művelődési ház adott otthont. A jótékonyt célt szolgáló esemény alkalmával nem volt hiány színpadi produkciókból. Felléptek a külsővati óvodások, a Nemesszalóki Általános Iskola diákjai, illetve oktatói, az Őszirózsa Nyugdíjasklub, a nemesszalóki Dance Team, a Kemenesalja Néptánccsoport és a Herpenyő Zenekar, továbbá az Együtt Karakószörcsök Kultúrájáért Egyesület. H. Szabó Andrea énekes, zenés könyvbemutatóval várta a gyermekeket, majd a szergényi Barátok Közt Színház szórakoztatta a nagyérdeműt.

A műsor ideje alatt felajánlások révén jótékonysági süteményvásárt is tartottak, emellett becsületkasszát helyeztek ki. Tóth Beáta kiemelte, ilyen módon összesen 101 ezer forint gyűlt össze a Nemesszalóki Általános Iskola részére, ahol 21 külsővati diák is tanul. Megtudtuk, a jótékonysági délután bevételét az oktatási intézmény elsősorban gyereknapi programok és kirándulások finanszírozására fordítja majd, tehát olyan célokra, amelyek a diákokat is közvetlenül érintik. Tóth Beáta megjegyezte, a későbbiekben szeretnének hagyományt teremteni a külsővati rendezvényből.

Gyermekek is színpadra léptek a jótékonysági délután során Fotó: Tóth Beáta

Aczél Péter, Külsővat polgármestere hozzáfűzte, a jótékonysági délutánt megelőzően karitatív céllal ruhavásárt is tartottak a településen, mely alkalmával 40 ezer forint folyt be. Ezt az összeget a külsővati óvoda támogatására fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában