együtt a babákért

2018.01.26. 08:00

Rászoruló családokhoz juttatták el az adományt

Immár hét éve, hogy egy országos drogérialánc pelenkaadománnyal segíti a krízishelyzetben lévő, szegényebb családokat a Katolikus Karitászon keresztül – mondta el Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója a csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

Leitner Vera

A Szaléziánumban adták át a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász munkatársai azt a közel fél évre elegendő pelenkamennyiséget, melyet egy országos drogériahálózat ajánlott fel rászoruló, kisgyermekes családok részére az Együtt a babákért program keretei közt. Az akció eredményeként közel 20 millió forint értékben, összesen több mint félmillió darab pelenkával tudják segíteni a családokat.

– Bízom abban, hogy valamennyit tudunk segíteni a drogérialánc támogatása révén, s egy kicsit könnyebbé, egyszerűbbé tudjuk tenni a támogatott családok mindennapjait – mondta el Szijártó László az átadón megjelent családoknak. – A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász kapcsolatban áll egy németországi lovagrenddel, az Ordo Militaris Teutonicus-szal is, mely rendszeresen támogat bennünket. Ez egy katonai lovagrend, melynek alapítása az ezerháromszázas évekig nyúlik vissza, ma már teljesen humanitárius, keresztény rendként működik, s támogatja például a Veszprém-Főegyházmegyei Karitászt. Az itt látható több csomag bébiétel az ő felajánlásuk. Mikor ezeket az adományokat megkaptuk, arra gondoltunk, hogy hol lehetne jobb helyen ezt a bébiételt kiosztani, mint éppen a pelenkaátadón, ahol eleve kisgyermekes családok kapják a támogatást. Úgy gondoltuk, hogy ezek a családok a pelenkacsomagok mellett a bébiételeknek is nagyon jó hasznát veszik majd – mutatott rá az igazgató a kettős ajándékozás okára.

Az országos drogérialánc az elmúlt hét évben több mint százmillió forint értékben támogatott a Katolikus Karitászon keresztül mintegy ezerhatszáz rászoruló családot az Együtt a babákért program keretében. Ebben az évben a Veszprémi főegyházmegye területén közel hatvan családon tudtak segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában