Keresztrejtvény és gondolatolvasás

2018.02.27. 08:10

Az országos vetélkedőn tizenöt iskolai csapat mérhette össze tudását

A közelmúltban tartották a Hétmérföldes csizmában hetedhét határon át című országos vetélkedő harmadik, területi fordulóját.

Borsos Renáta

A diákoknak ismerniük kellett a hét mesét a megyei fordulóra jutás érdekében Fotó: Györkös József

Az eseményre a helyi iskolákon kívül a térség intézményeiből is érkeztek tanulók, összesen tizenöt csapat „mérkőzött” meg egymással hét előzetesen megismert mesebeli történethez kapcsolódó kérdések, feladatok alapján.

A Bogáncs gyermekkönyvtár közreműködésével idén huszonkettedik alkalommal tartották meg az országos mesevetélkedő területi fordulóit a településen, a művelődési központ kiállítótermében. A harmadik és negyedik osztályos tanulókat, kísérő

és felkészítő pedagógusaikat Gombos Anikó gyermekkönyvtáros köszöntötte. A versenyben tizenöt csapat vett részt, a tét nem volt kevesebb, mint bekerülni a nyolc továbbjutó csoport közé, és indulni a megyei fordulón is.


A diákoknak ismerniük kellett a hét mesét a megyei fordulóra jutás érdekében Fotó: Györkös József

A kisdiákoknak minden részletre kiterjedően ismerniük kellett a harmadik területi fordulóig megismert hét mesét, mivel apró részletekre is rákérdeztek a vetélkedő fel-adatsorának összeállítói. A versengés alatt a résztvevők totót, keresztrejtvényt oldottak meg, és villámkérdésekre, igaz-hamis feladatokra válaszoltak. A gondolatolvasás feladattípusában is helytálltak. A megyei fordulóra a

magyarpolányi Kerek Nap Általános Iskolából érkező Könyvmolyok csapata jutott be elsőként. A képzeletbeli dobogó második fokára a helyi Fekete-Vörösmarty iskola Bűvös Mágusok csapata állhatott, míg harmadikként az ajkarendeki Óriások csoportosulás jutott tovább. A megyei fordulón indulhatnak még a szintén Fekete-Vörösmarty iskolának a Mesemanócskák és a Csodaforrás Mesekút nevű csapatai, illetve az ajkarendeki Micimackó, a tósoki Varázslók, továbbá a halimbai Édes Négyesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában