Monumentális ízparádét tartottak

2018.02.16. 07:00

Házi készítésű ételek versengtek egymással Noszlopon

A gyémántdiplomás gasztronómus, Szabó Péter vezetésével a településen a napokban házi készítésű ételek versenyét, kóstolóját és vásárát tartották.

Borsos Renáta

A „kiskukták” kategóriában a noszlopi óvodások is indultak Fotó: Györkös József

A minőségre törekednek

A versenyre kétszázötvenketten 397 étellel neveztek. A közösségi rendezvényen elismert szakmai zsűri bírálta és jutalmazta az elkészített kulináris finomságokat.

A „kiskukták” kategóriában a noszlopi óvodások is indultak Fotó: Györkös József

A nyolc esztendővel ezelőtti kocsonyaversenyből az évek alatt egy nagyszabású, jelentős érdeklődésre számot tartó gasztronómiai rendezvény fejlődött a szervező örömére. Szabó Péter a csapatával együtt az évek alatt folyamatosan figyelte és nyomon követte az érdeklődők igényeit és saját munkájukat, így állandóan a minőségre törekedve, mára már egy kulináris ízparádén indulhattak el a konyhában otthonosan mozgó, vállalkozó szellemű versenyzők, négy felnőtt, plusz egy kategóriában. A felnőttek közül nyolcvanketten neveztek a kocsonyák, sütemények, eltett ételek – akár lekvárok, befőttek, savanyúságok –, illetve házikenyerek készítésének nyílt versenyében, összesen 256 féle étellel.

Népszerű a verseny a gyerekek között

Különböző helyekről, Békéscsabáról, de még az Őrségből, Kassáról is érkeztek Noszlopra, hogy megmérethessék főzőtudományukat a versenyen. Szabó Péter az elkészített ételek külalakjában, tálalásában kedvező változást tapasztalt a korábbi évekhez képest. Jelentős számú résztvevőt vonzott a külön kategória, mely a gyermekeknek, a „kiskuktáknak” szólt. Hét intézményből, hét településről, 159 gyermek és 11 kísérő, 141 féle ételkülönlegességgel érkezett. A rendezvény a szakmai zsűrizéssel és eredményhirdetésével zárult. A versenyben megszerezhető címként arany, bronz és ezüst minősítéseket, emléklapokat, serlegeket, és összesen 347 ezer forint értékű tárgyjutalmat osztott ki a zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában