olvasóink szavaztak

2018.02.26. 11:00

Megszűnnek-e a dugók Veszprém belvárosában, ha elkészül a két új körforgalom?

Február 19-én elkezdődött Veszprémben a két belvárosi körforgalom építésének első szakasza. Ennek kapcsán azt kérdeztük olvasóinktól, megszűnnek-e a dugók a megyeszékhelyen, ha elkészül a beruházás.

veol.hu

Aki autóval közlekedik a királynék városában, régóta tapasztalhatja, hogy frekventált időpontokban bedugul a belváros, és hosszú percek kellenek hozzá, hogy áthaladhassunk a központon. Február 19-én elkezdődött a kórház, a gyorsétterem és az OTP Bank között két új körforgalom építése, melyek az eddigi lámpás kereszteződést fogják kiváltani. Az önkormányzat elgondolása szerint ez meggyorsítja majd az áthaladást a belvároson.

Vajon olvasóink is így gondolják?

Nos, a szavazók 21 százaléka egyetért az önkormányzat véleményével, miszerint a két új körforgalom tehermentesíteni fogja  a belváros közlekedését, mivel ezek sokkal gyorsabb áthaladást biztosítanak, mint a régi, lámpás kereszteződés.

Szavazóink háromnegyede (74 százalékuk) szerint azonban az igazi megoldást a problémára az jelentené, ha elkészülne a régóta tervezett összekötő a Jutasi és a Pápai út között, hiszen sokan csak kényszerből közlekednek a belvároson keresztül.

„Zöld” szavazóinkat (öt százalék) az időjárástól függetlenül hidegen hagyja a kérdés, ők gyalog vagy kerékpárral közlekednek – és lássuk be, sok esetben gyorsabban célhoz érnek, mint autóban vagy buszon utazó embertársaink.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában