alkalom a töltekezésre

2018.02.12. 07:30

Télűző pogácsafesztivál Pétfürdőn

Ez a tíz év azt jelenti, hogy a pétiek megszerették, várják és éltetik ezt a pogácsafesztivált – nyitotta meg Angeli Katalin, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár intézményvezetője a tizedik alkalommal megrendezett télűző pogácsafesztivált szombaton.

Leitner Vera

A X. Télűző Pogácsafesztivál alkalmából szinte az összes péti civil szervezet és művészeti csoport a színpadra lépett, így a rendezvényen a Panelkuckó Napköziotthonos Óvoda Sün Balázs Csoportja, a Horváth István Általános Iskola 3. a osztályos tanulói, a Dance Action SE, az Eszterlánc Mazsorett Együttes, a Muskátli Táncegyüttes, a Péti Férfikar is képviseltette magát a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban szombaton. Az eseményen a közönség megkóstolhatta, megvásárolhatta a pogácsasütő versenyre nevezett süteményeket, a bevételt a Horváth István Általános Iskola Napsugár Alapítványának ajánlotta fel a közösségi ház. A zsűri összesen harminckét versenyző negyven pogácsája közül választotta ki a legjobbakat, de számos különdíjat is kiosztott különböző kategóriákban, így értékelték például a leghagyományosabb, legízesebb, legeredetibb, legmeghökkentőbb vagy legesztétikusabb pogácsát. Az idei verseny egyik érdekessége volt, hogy több, 7 és 16 év közti gyerek is saját készítésű pogácsával készült az idei versenyre.    

– Ez a délután arra szolgál, hogy egymás szemébe nézzünk, mosolyogjunk, beszélgessünk jókat, kóstoljuk meg a Kertbarát Kör finom borait, kóstoljunk pogácsákat, érezzük jól magunkat, mert ez a mai világ egyre zordabb és nagyon nagy szükségünk van arra, hogy töltekezzünk. Ez a nap egy ilyen alkalom – mutatott rá Angeli Katalin, aki beszédében kiemelte, a pogácsafesztivál alapötletét Gelencsér István dolgozta ki, ő volt az, aki tíz évvel ezelőtt az első rendezvény létrehozását javasolta.

A fesztiválhoz kötődő, elmúlt tíz év során kialakult szokásoknak megfelelően ilyenkor az óvodások és az iskolások közösen díszítik fel a közösségi házat, ahogy hagyománnyá vált mára az is, hogy ilyenkor minden alkalommal a település művészeti csoportjai lépnek színpadra. Minden évben érkezik vendég is a pogácsafesztiválra, idén a Litéri Szárazág és Zöldág Néptáncegyüttest látták vendégül a helyiek. Az eredményhirdetés és a műsor után az emeleti nagyteremben farsangi kézműves foglalkozás és arcfestés várta a kicsiket.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában