kiszolgáltatott állatok

2018.03.20. 17:30

Emberfeletti munkát végeznek a veszprémi állatmentők

A kiszolgáltatott állatok életében a társadalmi szerepvállalás nagyon fontos, mert ezek az élőlények nem tudnak önmagukon segíteni, így vélekedett Ovádi Péter önkormányzati képviselő, aki kedden a Farkas Zsuzsa vezette Vackoló Állatmenhelyre vitt adományt, és több állatmentővel együtt nagy sétára is elvitte a kutyákat a környéken.

Kovács Erika

Nagyon örültek a kutyák annak, hogy megsétáltatták őket a környéken

Náluk a kutyák otthonra lelnek

- Régóta járok ide, mindig is szívügyemnek tekintettem az állatokat, a megmentésüket, és erre nevelem gyermekeimet is, fogalmazott a képviselő. Ovádi Péter azt mondta, emberfeletti munkát végeznek a veszprémi állatmentő egyesületek a kidobott, elkóborolt, megkínzott állatokért, náluk a kutyák otthonra lelnek, és nem kóborolnak az utcákon, illetve az utakon, a járművek között életüket kockáztatva, étlen-szomjan.

Nagyon örültek a kutyák annak, hogy megsétáltatták őket a környéken

- A kiszolgáltatott állatok életében a társadalmi szerepvállalás nagyon fontos, mert ezek az élőlények nem tudnak önmagukon segíteni. Nem véletlen, hogy a Fidesz-KDNP veszprémi képviselőcsoportja javaslatára Veszprém idei költségvetésében megtalálható az állatmentőknek elkülönített támogatás, öt millió forint nagyságrendben, hangsúlyozta a képviselő, akit a Balatonalmádi Civil Állatmentők is elkísértek, és együtt sétáltatták meg a környéken a kutyákat. –Az ember nagy boldogságot szerezhet ezeknek az állatoknak sétával, kedves szóval, simogatással, vélekedett Ovádi Péter.

Az „egyszázalékos” felajánlás pedig hatalmas segítséget jelent számukra

Az állatmentők szerint minden támogatás, még a legkisebb is nagyon jól jön nekik, az „egyszázalékos” felajánlás pedig hatalmas segítséget jelent számukra. Farkas Zsuzsa azt mondta, mindig arra törekednek, hogy a hozzájuk bekerülő állatok minden tekintetben a lehető legjobb ellátást kapják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában