Nagyszerű közösség, finom ételek

2018.03.07. 09:00

A farsang jegyében vágtak disznót Vaszaron

Hagyományőrző disznóvágás a farsang jegyében címmel rendezett közösségi programot a Tegyünk Vaszarért Egyesület. A Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott eredményes pályázatának köszönhetően megvalósult esemény a zord időjárás ellenére nagy sikert aratott.

Polgár Tibor

A közel 180 kilogrammos jószág feldolgozása kora reggeltől lekötötte a közösségi disznóvágást szervező egyesület tagjait és az önkéntes bölléreket Fotó: Tegyünk Vaszarért Egyesület

Az egyesület tagjai és az önkéntes böllérek kora reggeltől a helyszínen tevékenykedtek, hogy feldolgozzák a közel 180 kilogrammos jószágot. Szakácsnők lelkes csapata készítette a finomabbnál finomabb disznótoros ételeket, amelyeket a délután folyamán az érdeklődők jóízűen elfogyaszthattak – tájékoztatta a Naplót Papp Jánosné, a Tegyünk Vaszarért Egyesület elnöke.

A közel 180 kilogrammos jószág feldolgozása kora reggeltől lekötötte a közösségi disznóvágást szervező egyesület tagjait és az önkéntes bölléreket Fotó: Tegyünk Vaszarért Egyesület

Megtudtuk tőle: Szórádi Árpád, majd Horváthné Hollenczer Anita zenéjükkel biztosították a jó hangulatot, tombolán pedig többek között kisorsolták a frissen töltött hurkát és kolbászt is. – A felajánlott nyereménytárgyakat ezúton köszönjük a támogatóknak! A nap folyamán alkotóházat is szerveztünk a falu fiataljainak, ennek során a farsanghoz kapcsolódó álarcok készültek. A gyerekek nagy örömére szalmaboszorkány-égetést ugyancsak tartottunk, ezzel is csalogatva a tavasz első napsugarait. Zárásként a közönség a Magic Boys Együttessel bulizhatott, ők visszatérő fellépőként ismét kiváló hangulatot teremtettek. Nagyszerű közösség, finom ételek, remek hangulat. Mínusz Celsius-fokok ide vagy oda, az imént említettek az igazi hozzávalói a kiválóan sikerült rendezvénynek – nyilatkozta Papp Jánosné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában