Megérte a befektetett idő, energia

2018.03.06. 11:00

Lemondott az elnöki posztról Dobszai József nyugállományú alezredes

Egészségügyi okokra hivatkozva ez év június 6-ával lemond tisztségéről, jelentette be Dobszai József nyugállományú alezredes, elnök a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja éves közgyűlésén, amelyet a várpalotai helyőrségi klubban tartottak a napokban.

Szabó Péter Dániel

Dobszai József alezredes (jobbra) veszi át az elismerést Soós Gyula őrnagytól, a veszprémi toborzóközpont parancsnokától Fotó: Szabó Péter Dániel

A nyugállományú katonákat, rendőröket és tűzoltókat tömörítő, több évtizedes múlttal bíró Gábor Áron Nyugállományúak Klubja vezetősége idén is meghívott vendégek társaságában értékelte az elmúlt egy esztendőt. A beszámolókban elhangzott, az igen szerény költségvetéssel működő, egyre növekvő átlagéletkorú civil szervezet gazdálkodása stabil, a tervezett, s a térségben hagyománynak számító programjaikat 2017-ben is meg tudták szervezni.

Dobszai József alezredes (jobbra) veszi át az elismerést Soós Gyula őrnagytól, a veszprémi toborzóközpont parancsnokától Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az egyik fő szövetségesüknek számító MH Bakony Harckiképző Központtal karöltve rendezték meg a nyár közepén az 1994-es aknavető-csőrobbanás áldozatai, köztük a várpalotai Kránitz Antal előtt tisztelgő megemlékezést, de koszorúztak vitéz Csörgey Károly tábornok lőtéren található emlékoszlopánál is.

Több iskolában tartottak nagy sikerű hazafias-honvédelmi vetélkedőket, ezek folytatását idén is tervezik, hiszen egyik fontos küldetésük Várpalota hadtörténetének megismertetése a helyi ifjúsággal. Szent Borbála napjához kapcsolódva 2017-ben is baráti találkozóval egybekötött sportversenyt tartottak, s egyben megkoszorúzták a helyőrségi klub melletti tüzér- emlékművet is, hiszen Borbála nemcsak a bányászok, hanem a tüzérek védőszentje is egyben.

A közgyűlésen a megjelentek néma főhajtással tisztelegtek az elmúlt egy esztendő során elhunyt klubtagok emléke előtt, majd a beszámolókat követően Dobszai József alezredes tárgyjutalmakat adott át az elmúlt időszakban a munkájukat segítő támogatóknak, s a sokat dolgozó klubtagoknak.

A klub s a klubelnök is fogadhatta ezúttal a gratulációkat, hiszen elismeréseket kapott Dobszai József az MH Bakony Harckiképző Központtól, a 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központtól, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségétől és a jogfolytonos Vitézi Rendtől is.

Zárásként az idei év feladatai kerültek szóba, ahol a klubelnök rendkívüli bejelentést tett. Dobszai József elmondta, egészségügyi okokra hivatkozva ez év június 6-ával lemond tisztségéről.

A leköszönő elnök hat évtizedes tapasztalatára alapozva, látásproblémái ellenére továbbra is aktív kíván maradni és az új elnökséget mindenben segíteni fogja. Mint mondta, édesapja arra nevelte, hogy mindig közösségi szellemben végezze a munkáját. Dobszai József visszatekintve a Gábor Áron Nyugállományúak Klubjának eddigi működésére, pozitívan értékelte az elmúlt időszakot. Véleménye szerint megérte a befektetett idő, energia és sok esetben a saját anyagi hozzájárulás is. Rengeteg siker-élménnyel gazdagodott a klubban való tevékenykedése idején.

A nyugállományú alezredes szerint Várpalota eddigi vezetői is mindig értékelték a munkáját, amelyet a tőlük kapott kitüntetések is igazolnak. Ugyanez mondható el a Gábor Áron Nyugállományúak Klubjával együttműködő szervezetekről is.

A közgyűlésen a klub tagsága elfogadta a 2017. évi beszámolókat, valamint Dobszai József lemondását követően kijelölték annak a bizottságnak tagjait, akik a megadott, június 6-i határidőre új elnököt javasolnak az egyesület élére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában