Mindaz, amit Isten alkotott, nagyon jó!

2018.03.05. 18:03

Pápáról is csatlakoztak a globális imamozgalomhoz

Suriname példáján keresztül a teremtett világ iránti felelősségünkre helyezték a hangsúlyt az idei Ökumenikus világimanapon.

Laskovics Márió

A Pápán működő történelmi egyházak hölgy tagjai szépen feldíszítették mind a lelküket, mind a Szent Anna-templomot az imanapra

Az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa pedig 33. alkalommal szervezte meg idén az eseményt. A 2018. évi programot a Suriname-i keresztény nők dolgozták ki, akik a „Mindaz, amit Isten alkotott, nagyon jó!” mottóval ellátott liturgiában az Isten által ránk bízott, teremtett világ iránti felelősségünkre hívták fel a figyelmet a Teremtés könyvének 1-31. igeversei alapján.

Az alkalmon Menyhárt Zsuzsanna kántor köszöntötte a résztvevőket

Suriname, avagy másik nevén Holland Guyana a dél-amerikai kontinens északi részén fekvő, magyarországnyi méretű kis állam, melynek népességszáma alig haladja meg a félmillió főt. Ezzel a népsűrűséggel a világ legritkábban lakott térségei közé tartozik, ugyanakkor az egyik legszínesebb etnikai és vallási összetételű állam, ahol a különböző gyökerű népcsoportok békességben megférnek egymás mellett. Az ország területének 94 százalékát esőerdők borítják, ezért a „világ tüdejének” is nevezik. Sajnos azonban a természeti kincsek – bauxit, arany, gyémánt, kőolaj – iránti emberi kapzsiság és a globálisan szűkülő ivóvízkészletek egyre súlyosabb mértékű környezetkárosításhoz, például higanymérgezésekhez vezetnek – írja az evangelikus.hu.

A Pápán működő történelmi egyházak hölgy tagjai szépen feldíszítették mind a lelküket, mind a Szent Anna-templomot az imanapra Fotó: Laskovics Márió/Napló

A globális imamozgalomba Pápáról is becsatlakoztak a városban működő történelmi – római katolikus, református, evangélikus, baptista – egyházak nő tagjai. A hölgyek újrahasznosított, színes dekorációval ékesítették fel lelkesen az alkalomra vasárnap a Szent Anna-templomot, ahol az imádságos, énekes áhítat során, központi forgatókönyv alapján megidézték Suriname teremtett értékeit, kulturális-etnikai sajátosságait, valamint Suriname-i asszonyok élettörténeteit olvasták fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában