Neveljünk együtt jól!

2018.04.23. 10:38

Rendhagyó szülői értekezletet tartottak a pápai evangélikus templomban

Rendhagyó szülői értekezletet szervezett a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola a helyi evangélikus templomban.

Polgár Bettina

Az esemény meghívott vendége volt Lénárd Sándor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense, aki Neveljünk együtt jól: család és iskola címmel tartott előadást.

Szücs Gábor, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola vezetője Fotó: Polgár Bettina/Napló

Szücs Gábortól, a Gyurátz iskola vezetőjétől megtudtuk, először szerveztek ilyen jellegű programot, amely nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. – Folyamatosan keressük a lehetőséget, hogyan tudnánk többletismereteket adni a szülőknek a gyermeknevelés terén – hangsúlyozta az iskola igazgatója. Hozzáfűzte, emellett fontos cél volt, hogy a szülők és a tantestület együtt vehessenek részt pedagógiai témájú előadáson.

A helyi iskolákból és óvodákból is érkeztek vendégek az alkalomra, ahol a gyermeknevelés szempontjából három nagyon fontos szereplőről esett szó: az iskoláról, a szőlőkről és a kortárs csoportokról. Lénárd Sándor előadásában kiemelte, az oktatási intézményeknek fel kell venniük a versenyt a 21. század követelményeivel, ebben pedig a szülők is sokat segíthetnek.

Az előadó felhívta a figyelmet a minőségi idő fontosságára, melyből a szülők egy felmérés szerint jelenleg csak mintegy hét percet töltenek naponta a gyermekikkel, emellett kitért arra is, hogy a tehetséges gyermekeket sokszor nehezen fogadja el a kortárs csoport.

Szücs Gábor rámutatott, az előadás alkalmával tudományos megközelítésből hallhatták a szülők mindazt, amit a gyermeknevelés során megtapasztaltak. Mint mondta, a nagy népszerűségre való tekintettel a későbbiekben is szeretnének rendhagyó szülői értekezletet szervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában