több mint 150-en vettek részt

2018.05.08. 19:44

A Madarak és Fák Napját ünnepelték a Veszprémi Állatkertben

Sok éves hagyomány már, hogy a Veszprémi Állatkert vendégül látja a Kozmutza Flóra Speciális Iskola növendékeit a Madarak és Fák Napja alkalmából. Idén, e jeles napon, több mint 150-en vettek részt a nap témája köré szervezett állatkerti programokon.

Molnár Sándor

Fotó: Pesthy Márton 

A természet és az élővilág védelmének napja alkalmából a Kozmutza Flóra Iskola diákjait a Veszprémi Állatkert zoopedagógusa köszöntötte a Gulya-dombi Madárröpdénél. Csizmadia Károly és segítői gondoskodtak arról, hogy a gyerekek ismét egy felejthetetlen napot tölthessenek el a vadasparkban.

Fotó: Pesthy Márton

Számos érdekességet tudhattak meg a madárvilágról, miközben megtekintették a Madárröpde színpompás lakóit. A diákok ellátogattak a Böbe Majom Tanodája oktatóházba is, ahol számos érdekesség hangzott el az év madaráról, a vándorsólyomról. A gyerekek délután megnézték a borjúfókák látványetetését is, amelyet egész nap nagy izgalommal vártak.

Fotó: Pesthy Márton
Fotó: Pesthy Márton
Fotó: Pesthy Márton
Fotó: Pesthy Márton

Az állatkertek egyik legfontosabb feladata a környezeti oktatás és nevelés. A természetismereti oktató-nevelő munka a Veszprémi Állatkertben már többévtizedes múltra tekint vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában