Ramassetter általános iskola, a csabrendeki és a gógánfai iskola

2018.05.17. 07:00

Három iskola helyiségeit fejlesztik, eszközeit bővítik a támogatással

A Ramassetter általános iskola, a csabrendeki és a gógánfai iskola dabronci telephelye korszerűsödik nyár végére.

Tóth B. Zsuzsa

Szabó Lajos Konrád tankerületi igazgató szerint közös cél mindhárom iskolánál, hogy a nevelés, oktatás eredményessége javuljon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón. Mint elmondta, a pályázás során prioritást élveztek a Sümegi járás intézményei, és az öt nyertes pályázat közül három a Sümegi járás iskoláinak felújítását, nevelési, oktatási infrastrukturális környezete fejlesztését célozza.

- A Ramassetter iskola több mint 51 millió, a dabronci több mint 50 millió, a csabrendeki iskola több mint 58 millió forintot nyert. A projekt közös célja mindhárom intézménynél, hogy a nevelés, okatatás eredményessége javuljon. A sümegi iskolában kiemelt terület a testnevelés, az infrastrukturális feltételek azonban nem minden helyiségben megfelelőek, ezen kell változtatni. A gógánfai telephelyen kívánnivalót hagy maga után a tornaterem, atlétikára nem megfelelő, ott kültéri sportpálya készül. A csabrendeki iskolában a tornaterem igénybevétele megnőtt a testnevelésórák számával párhuzamosan.

Szabó Lajos Konrád tankerületi igazgató szerint közös cél mindhárom iskolánál, hogy a nevelés, oktatás eredményessége javuljon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Rossz állapotú az iskola bútorzata is, újakat szerzünk be. A projekt kivitelezője sümegi vállalkozás lesz, nagy részben a nyári szünetben folyik a munka, amely augusztus végére befejeződik – mondta Szabó Lajos Konrád. Bebesi Józsefné, a Ramassetter iskola intézményvezetője arról beszélt, hogy az iskola felújításra váró épülete beázik, de új hőszigetelést is kap. Megújul a tornaszoba és öltözői, új bútorokat kapnak a helyiségek. A nagy tornaterem szertára szintén korszerűbb lesz, egy másik tornaszoba vizesblokkja ugyancsak. Az udvaron babaház épül, játékokat helyeznek el, kondipark létesül. A csabrendeki iskola intézményvezetője, Gősi Zoltán elmondása szerint náluk megújul az iskola folyosója, vizesblokkja, a tornaterem padozata. Álmennyezeti részeket újítanak fel, így csökken a fűtési költség. Nyolc tanterem kap új bútorokat.

Badacsonyi Győző, a projekt egyik szakmai vezetője a gógánfai iskolában tervezett munkákról beszámolva elmondta, hogy ott jól felszerelt sportudvart alakítanak ki. Elhangzott továbbá, hogy a pályázati önrészeket a tankerületi központ biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában