Kenuk siklottak a tavon

2018.05.15. 07:00

Nem mindennapi látvány volt az ajkai városközpontban

A napokban a Csónakázó-tó felé sétálókat szokatlan látvány fogadta, kenusok siklottak a víz tükrén.

Tóth B. Zsuzsa

Minden korosztály tagjai képviseltették magukat a versenyen Fotó: Györkös József

A Tósokberéndért Egyesület hagyományos helyi programjai sorába illesztette a kenuzást. Jól ismert és népszerű eseményük már a Tóberfeszt, a veterán járművek seregszemléje és a Tóberkóbi, azaz a kolbásztöltő program. Tavaszonként pedig az Ifi flotta közreműködésével evezős versenyt bonyolítanak le amatőr csapatok részvételével. Az idei évben is lehetőség adódott a városban élők számára egy kis csónakázásra. Sokan éltek a lehetőséggel, leginkább a gyerekeket vonzotta a különleges program, amelyen 28 csapat és hét kormányos mérte össze evezős készségét hét kategóriában.

A versenyben a tó szigeteit kellett megkerülniük minél rövidebb idő alatt. A gyerekkategória versenyét a Vízipók csapata nyerte meg, Povázson Tamás, Povázson Richárd, Nádasi Bálint részvételével. Az ifik között a Sportkacsák csapata nyert, Mód Kinga, Lepsényi Liána és Ancsich Adél verte meg a mezőnyt. A felnőttek versenyében Németh Ferenc, Takács Lajos, Forintos András volt a leggyorsabb. A kormányosok között Mód Kinga lavírozott a legügyesebben.

Minden korosztály tagjai képviseltették magukat a versenyen Fotó: Györkös József

A kisgyerekes családok versenyét a Kajdi Krisztián, Barnabás, Fanni és az anyuka, Pallai Anita csapata nyerte. A nagygyerekes családi verseny győztes kenujában elég volt két evezős is, hiszen az apuka Kató Zoltán sárkányhajós versenyző. Fiával, Kató Dáviddal pályacsúcsot elérve nyerték meg a versenyt. A rendezvényen legnagyobb létszámmal a Borsos Miklós Általános Iskola természetbarát tanulói vettek részt Horváth Csaba tanár vezetésével. Néhány nagycsalád Veszprémből is érkezett a programra.

Az izgalmakat is hozó viadal után Ozorai Sándorné Ili gulyása és édessége pótolta a leadott energiát. A programot az egyesület képviseletében Németh Ferenc, a flotta részéről Ozorai Sándor irányította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában