ügyességi és fizikai feladatok

2018.05.02. 11:56

Rekord résztvevő a P.I.K teljesítménytúrán

2009-ben szervezett először teljesítménytúrát a Pulai Ifjúsági Klub, amely egyik fő feladatának tekinti a közösségi élet összefogását és olyan programok szervezését, amelyek a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltésére irányulnak.

Molnár Sándor

Egy kis kihagyást leszámítva, évente megtartják azóta is a vidám vetélkedést, amelyen általában négy-öt csapat vesz részt. Idén hét csapat jött el a mintegy kilenc kilométeres, vidám feladatokkal tarkított túrára. Érkeztek Diszelből, Várvölgyről, Kapolcsról, Budajenőről, Felsőörsről, Nagyvázsonyból, Szentkirályszabadjáról és beszálltak a küzdelembe a helyiek is. A túra során szórakoztató ügyességi és fizikai feladatok vártak a versenyzőkre. Kellett például íjat készíteni és minél messzebbre lőni vele, traktor gumit gurítani és nyuszi motorozni is.

Barcza Balázs Várvölgy polgármestere elmondta, hogy második alkalommal vesznek részt a túrán, amelyen kiváló a hangulat és tavaly is nagyon élvezték a programot. Idén is velük tartott állandó csapattagként egy kiskutya és hoztak magukkal egy gyermek nyuszimotort is, amelyért plusz pontot ígértek a szervezők.

– Nagyon jól sikerült napon vagyunk túl. Nem is gondoltuk, hogy egyszer 35 fő versenyez majd egymás ellen a túránkon. Most megtörtént, aminek nagyon örültünk, bár nem volt egyszerű ennyi csapatot koordinálni, de sikerült. Így összesen a szervezőkkel együtt 45 -en vettek részt az eseményen – értékelt az eseménydús nap végén Holczer Balázs a Pulai Ifjúsági Klub elnöke.

A túrán az első helyet az ANTI-P.I.K. (Nagyvázsony, Ajka) csapata szerezte meg. Második lett a Nem koccintunk sörrel elnevezésű csapat (Pula, Szentkirályszabadja), a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Királykő harcosok (Kapolcs) állhattak fel. A győztesek egyévig birtokolhatják a bakancsot ábrázoló P.I.K. várdorkupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában