védőszentjükről emlékeztek meg

2018.05.04. 16:56

Szent Flórián napja – Elismerték a pápai tűzoltók munkáját

A pápai Szent Flórián-szobornál koszorúzással emlékeztek meg a helyi tűzoltók védőszentjükről, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepélyes állománygyűlésén pedig többen elismerést is átvehettek.

Polgár Bettina

A pápai Szent Flórián-szobornál koszorúzással emlékeztek meg a helyi tűzoltók védőszentjükről Fotó: Polgár Bettina / Napló

Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere szolgálati tevékenysége elismeréséül Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Csillag István tűzoltó alezredesnek, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének. Emellett a hagyományoknak megfelelően Szent Flórián napja alkalmából idén is átadták Az év pápai tűzoltója címet. A 2017-es évben nyújtott munkája és kiemelkedő teljesítménye alapján Pápa Város Önkormányzata ezt az elismerést Veszeli Tamás címzetes tűzoltó főhadnagynak ítélte oda.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a megyei tűzoltónap alkalmából kimagasló szakmai munkájuk és sportteljesítményük elismeréséül ajándéktárgyat adományozott Imre István Zsolt, Bódai Péter, valamint Szalai Gábor címzetes tűzoltó főtörzsőrmesterek részére. A Tűzoltó Szövetség pedig Veszprém Megye Tűzvédelméért nyújtott tevékenysége elismeréséül „ezüst” fokozatú érmet adományozott, Csöngei István címzetes tűzoltó törzsőrmesternek.

Veszeli Tamás címzetes tűzoltó főhadnagy kapta Az év pápai tűzoltója címet Fotó: Polgár Bettina

A Pápa és Környéke 105 Közalapítvány Szent Flórián ünnepe alkalmából a kiemelkedő teljesítmények elismeréseként jutalomban részesítette a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tagjait: Tompa Károly címzetes tűzoltó főtörzsőrmestert, Tarró Csaba címzetes tűzoltó törzsőrmestert, valamint Süle Zsolt tűzoltó törzsőrmestert.

Csöngei István elmondta, tíz éve szolgál a tűzoltóságnál és hat éve gépkocsivezető. Kifejtette, az „ezüst” fokozatú elismerést azért is kapta, mert Nagyalásonyban közreműködött egy önkéntes tűzoltóegyletet létrehozásában. – Úgy érzem, jó hivatást választottam, és megpróbálom a legjobb tudásom szerint végezni a munkámat – tette hozzá.

A pápai Szent Flórián-szobornál koszorúzással emlékeztek meg a helyi tűzoltók védőszentjükről Fotó: Polgár Bettina / Napló

Veszeli Tamás, Az év pápai tűzoltója cím kapcsán úgy fogalmazott, ez egy olyan fontos elismerés, ami a pályafutása során talán csak egyszer adatik meg egy tűzoltónak. Mint mondta, a 2017-es évben végzett kiemelkedő munkája nyomán tartották erre érdemesnek. – 2006. május elsején szereltem fel, így 12 éve dolgozom a pápai tűzoltóságon. Már a kezdetektől fogva nagyon szerettem szolgálatba járni, tetszett a fegyelem, a pontosság, az egységes munka. Ez mindig is vonzott. Úgy gondolom, egy nagyon jó csapat a pápai, és szeretnék még nagyon sokáig tűzoltó lenni – mondta Veszeli Tamás. Hozzáfűzte, köszönettel tartozik mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ezt az elismerést megkaphatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában