betöltötte a kilencvenet

2018.06.28. 07:00

Nagyalásony legidősebb lakosát, Gizi nénit ünnepelték

A falu legidősebb asszonya címet viselő Barcza Béláné, Gizi néni a közelmúltban ünnepelte a kilencvenedik születésnapját.

Borsos Renáta

 Szép kora ellenére még mindig kedvenc elfoglaltsága Gizi néninek a hímzett terítők készítése Fotó: Szücs Tamásné

Gizi nénit otthonában köszöntötte Csöngei Gábor polgármester, Szarka Gyula jegyző, Bokor László falugondnok és Szücs Tamásné házi gondozó. Az ünnepségen a család részéről menye, Marika fogadta az érkezőket. A vendégek az önkormányzat nevében virágcsokorral és ajándékcsomaggal kedveskedtek az idős asszonynak, és átadták a Magyarország kormánya által küldött emléklapot. Gizi néni aktív éveiben húsgyári dolgozó volt, a későbbiekben pedig háztartásbeliként tevékenykedett.

Szép kora ellenére még mindig kedvenc elfoglaltsága Gizi néninek a hímzett terítők készítése Fotó: Szücs Tamásné

Fia, Barcza Béla sajnos már nincs az élők sorában, de menye és a család többi tagja rendszeresen látogatja. Két lányunokával és két kislány dédunokával is büszkélkedhet. Gizi néni, akit a falubéliek is kedves, csöndes teremtésnek tartanak, leginkább a kézimunkázással foglalja le magát, kedvelt tevékenysége a hímzett terítők készítése. A szép korát ünneplő idős asszonyt a köszöntés ceremóniájának és a legszebb emlékei felidézésének köszönhetően a meghatottság jellemezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában