69. évforduló

2018.06.15. 14:08

Közel hetven éve figyelik a légteret

Csapatünnepet és nyugdíjas találkozót tartott az MH 54. Veszprém Radarezred, jogelőd szervezetei megalakulásának 69. évfordulója tiszteletére.

Balogh Ákos

Fekete István és unokája Fotó: Balogh Ákos

A veszprémi Kossuth Laktanyában ünnepélyes ezredsorakozóval és a „Légtérellenőrzők” emlékére állított kopjafa megkoszorúzásával vette kezdetét a rendezvény, majd katonás, de kötetlenebb programokkal a helyőrségi sportpályán várták a katonacsaládokat, kicsiket, nagyokat és időseket a találkozó szervezői.

Fotó: Balogh Ákos

Fekete István egészen az ezredfordulóig szolgált a Radarezrednél, érdeklődésünkre elmondta, minden évben ellátogatott eddig a találkozóra, idén pedig már ötéves unokája Fekete Márton is elkísérte, aki rendkívül érdeklődött a különböző katonai kiállítások iránt, de egyelőre a piros tűzoltóautó tetszett neki a legjobban.

Fekete István és unokája Fotó: Balogh Ákos

Ugyanis ennek megtekintésére is lehetősége nyílt bárkinek, úgy ahogy hatástalanított fegyvereket, tűzszerész felszereléseket és hajómaketteket is láthattak, de dinamikus bemutatókból és kulturális programokból sem volt hiány.

Fotó: Balogh Ákos

Az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, Nemzeti Honvéd Diszegység látványos alaki bemutatót tartott, az MH 1. Tűzszerész és Hadihajós Ezred pedig tűzszerész robottal és kutyával mutatta be képességeit. A zenés fellépők között szerepelt a Légierő Zenekar big-band koncertje és a Military-Girls együttes zenés szórakoztató műsora is, délben pedig finom ebéddel várták a magyar légtér egykori és jelenlegi ellenőrzőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában