rekonstrukció

2018.07.31. 07:00

Megszépül a Huszár-lakótelepi Óvoda Pápán

Mintegy 50 millió forintból újul meg a Huszár-lakótelepi Óvoda, melynek rekonstrukciós munkálatait egy hónappal ezelőtt kezdték meg a szakemberek. A korszerűsített épületben szeptember elejétől fogadják majd a gyermekeket.

Polgár Bettina

Csákvári Judit és Áldozó Tamás a munkaterület bejárásán

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője a munkaterület bejárásakor kifejtette, a felújítás fontos apropóját adta, hogy közkedvelt intézménnyé vált a Huszár Lakótelepi Óvoda, ahol a korábbi hat helyett már hét csoportot indítanak. Mint mondta, igyekeztek a gyerekek számára nagyobb tereket létrehozni. Emellett problémát jelentett a szenny­víz elvezetése, ezért egy nagyobb szakaszon el kellett végezni a fővezeték cseréjét, továbbá megvalósult a tetőablakok cseréje, a világítás korszerűsítése. A szakemberek ezzel párhuzamosan végzik a tető szigetelését, a parkettázást, illetve a festést. Hozzátette, további változást jelent, hogy a Huszár Lakótelepi Óvodába költözik a Pápai Városi Óvodák intézményvezetése. Erre a célra a korábban raktárként funkcionáló helyiségeket alakítják át.

Csákvári Judit és Áldozó Tamás a munkaterület bejárásán Fotó: Polgár Bettina/Napló

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kiemelte, az előző európai uniós költségvetési ciklus támogatásaiból három óvodát tudott felújítani a város. A polgármester rámutatott, mivel a pápai óvodák nagy része a ’70-es évek végén épült, napjainkra meglehetősen elavulttá váltak ezek az épületek. A város vezetője hangsúlyozta, miután a Csókai Óvoda működtetését átvette a református egyház, a város önkormányzata úgy döntött, hogy az így felszabaduló mintegy tízmillió forintos keretet nem vonják el az óvodai rendszerből, hanem felújításokba, beruházásokba fektetik. – Ezt túl is teljesítettük, hiszen egy közel 50 millió forintos beruházás részese most a Huszár Lakótelepi Óvoda, ebből 18 millió forint pályázati támogatás, a többi önkormányzati forrás – mondta még el Áldozó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában