Lengyelországi élmények

2018.08.29. 20:00

A révfülöpi iskola diákjai testvériskolájukba látogattak

Az általános iskola diákjai Lengyelországban jártak. A tanulóknak jutalomkirándulás, a pedagógusoknak tapasztalatcsere volt az út.

Tóth B. Zsuzsa

A révfülöpi iskola diákjai emlékezetes napokat töltöttek Lengyelországban Fotó: iskola

 

Amint azt az intézmény igazgatójától, Németh Lászlótól megtudtuk, a nyári szünetben Lengyelországba, Stara Krobiába utazott az iskola küldöttsége, hogy a lengyel testvériskolájukkal létrejött kapcsolatot tovább erősítsék. A programban felső tagozatból évfolyamonként két-két diák, négy pedagógus és egy lengyel tolmács vett részt. A két iskola közötti kölcsönös támogatás a közelmúltban köttetett meg, lengyel barátaik hatalmas szeretettel fogadták a révfülöpieket, még inkább biztosítva szándékukat arról, hogy az együttműködést hosszú távra tervezik a két iskola között. Délelőttönként általában kézműves programon vehetettek részt a gyermekek az iskola udvarán és a tantermekben, lengyel diáktársaik segítségével. Délutánonként pedig kisbusszal vitték őket a közeli településekre: falunapra, uszodába, tekézni, falat mászni. Esténként táncházakban táncolhattak.

A révfülöpi iskola diákjai emlékezetes napokat töltöttek Lengyelországban
Fotó: iskola

Két történelmi nagyvárossal is megismerkedhettek, Poznannal és Wroclawval, ahol jártak a katedrális-kilátóban és az állatkertben. Színes, érdekes, tartalmas napokat élhettek meg. Sok kulturális értékbe kaptak betekintést. Ismerkedtek a nyelvvel, a gasztronómiával, tánccal, zenével, gondolkodásmóddal és a lengyel iskolák működéséről képet kaphattak. A magyar és lengyel diákok között szoros barátságok kötődtek a látszólagos nyelvi akadályok ellenére, ahogy a pedagógusok szintén megtalálták a közös hangot és témákat a lengyel kollégákkal. A magyar csoport tagjai nagyon jól érezték magukat Lengyelországban, vendéglátóink szeretetét szívesen viszonoznák a következő esztendőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában