bor és felvonulás

2018.08.18. 08:00

Elkezdődött Tapolca legnagyobb kulturális rendezvénye

A hagyományok szerint idén is látványos felvonulás nyitotta az ünnepi napok és borhét eseményeit. a Köztársaság téren pedig finom borok, fellépők sora, gasztroutca, kézművesvásár várja a vendégeket hat napon át.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai ünnepi napokat látványos felvonulás nyitotta Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A városközponton végighaladó ünnepélyes felvonulást a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar, a Vinum Vulcanum Borlovagrend, a Tapolcai lovasklub hölgytagjai, a Radetzky Hagyományőrző Huszáregyesület és a Batsányi táncegyüttes tagjai színesítették. A város legnagyobb kulturális rendezvényét megnyitva Dobó Zoltán polgármester arról beszélt, hogy ország-világ Tapolcára figyelt már az előző napon is, amikor a Tour de Hongrie kerékpáros verseny mezőnye áthaladt a városon.

A tapolcai ünnepi napokat látványos felvonulás nyitotta Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– Ma a Hungária kupa tájékozódási futóverseny zajlik a városban, több mint 1100 versenyző méretik meg több napon keresztül. Bízom benne, hogy jó eredmények születnek, emlékezetes lesz a verseny a sportolók számára. A kulturális és borfesztivál pedig egyben seregszemle is, láthatjuk, milyen évet zártak a borászok, a környező borrégiókhoz képest milyen helyen állunk. A jó borok mellett megbeszélhetjük mindazt, ami az elmúlt egy évben történt velünk. Ez a hét legyen a boré, a barátságé, a gasztronómiáé. Igyekeztünk úgy összeállítani a programot, hogy minden korosztály megtalálja magának a szórakozást, és a vendégek, sportolók talán visszatérnek majd hozzánk turistaként is – mondta Dobó Zoltán, és jó szórakozást kívánt mindenkinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában