egyenesen a világűrből

2018.08.15. 07:00

Ritka meteoritokat mutattak be Bakonyjákón

Vegyes korosztályú, mintegy 40 fős gyermekcsoportnak tartott nagy sikerű interaktív meteoritbemutatót a Bakonyi Csillagászati Egyesület a bakonyjákói Forrás Vendégházban.

Polgár Tibor

A gyerekek mikroszkóp segítségével is megvizsgálhatták a Bakonyi Csillagászati Egyesület meteoritjait Fotó: Ivanics Ferenc

A csillagászok prezentációjának köszönhetően a Komáromból érkezett óvodások, általános és középiskolások megismerkedhettek az égi kövekkel, illetve az Univerzum keletkezésével.

A gyerekek mikroszkóp segítségével is megvizsgálhatták a Bakonyi Csillagászati Egyesület meteoritjait Fotó: Ivanics Ferenc

– Érdeklődésben nem volt hiány, mindig akadt egy feltenni vagy éppen megválaszolni való kérdés. A gyerekek lelkesen vették kezükbe egyesületünk legnagyobb meteoritjait, majd megvizsgálták őket mikroszkópunk segítségével. Emellett megismerkedhettek többek között a becsapódások hatására átalakult kőzetekkel is. Szerencsére a nagy sikert aratott foglalkozás közben kiderült az ég, így az érdeklődő csapat megtekinthette a távcsőnkben a Jupitert és holdjait, valamint a gyűrűs Szaturnuszt és néhány kettőscsillagot, mélyégobjektumot is. Rég volt utoljára ilyen gyönyörű egünk, s a természetközeli, patakparti, gyönyörű környezetben fekvő Forrás Vendégház udvarában a fényszennyezéstől sem kellett tartani – nyilatkozta a Naplónak mosolyogva Ivanics Ferenc, a Bakonyi Csillagászati Egyesület elnöke.

Hozzáfűzte, egyesületük természetesen a továbbiakban is szívesen tart csillagászati foglalkozásokat, programokat a téma iránt érdeklődő kicsiknek és nagyoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában