Jobbágyi József Lovas Emléknap

2018.08.25. 07:00

Változatos programokkal, Piknik-mozival ünnepeltek Nagyvázsonyban

Telt ház volt az első Piknik-mozin, a hőség ellenére sok érdeklődőt vonzott a Jobbágyi József Lovas Emléknap, és átadták a Nagyvázsony Jó Hírneve-díjakat is az elmúlt hétvégén.

Molnár Sándor

A fogathajtók díjait Jobbágyi Józsefné és Tarcsa Csaba megyei rendőrfőkapitány, valamint Fábry Szabolcs polgármester adta át a Jobbágyi József Lovas Emléknapon Fotó : Mesterházi József

Az országban először alkalmazott technikát felvonultató Piknik-mozit tartottak a nemzeti ünnep előtti egyik este a településen. Nagy Ervin, a vetítésre kerülő Kincsem című film főszereplője is ellátogatott a rendezvényre, ahol közönségtalálkozó keretében mesélt a filmről és a lovakhoz fűződő élményeiről. A Kinizsi-vár előtti gyepet zsúfolásig megtöltő nézők a közönségtalálkozót követően kiváló hang- és képminőségben élvezhették a kosztümös magyar filmet.

A fogathajtók díjait Jobbágyi Józsefné és Tarcsa Csaba megyei rendőrfőkapitány, valamint Fábry Szabolcs polgármester adta át a Jobbágyi József Lovas Emléknapon Fotó : Mesterházi József

Vasárnap, ötödik alkalommal szervezte meg a helyi lovas egyesület, a Pontes Alapítvány és az önkormányzat a Jobbágyi József Lovas Emléknapot. A rendezvényen póni-, hintó- és maratonhajtásban mutatta be tudását a 34 fogathajtó. Idén a póni kategóriában Nagy János lett az első Etéről, a hintó kategóriát az úrkúti Prém Péter nyerte, míg a maratonhajtásban a móri Ferencz Róbert végzett az élen.

Délután a Reményi Antal Rendezvényház adott otthont az önkormányzati ünnepségnek, ahol átadták a Nagyvázsony Jó Hírneve-díjakat, a Nagyvázsony Sportjáért-vándorserleget és egy díszoklevelet is. Nagyvázsony Jó Hírneve-díjat vehetett át Kalle Molnár és Kovács József, akik a település legnagyobb foglalkoztatójának, a svéd–magyar Novus-Interiőr Kft.-nek a megálmodói és megalapítói, Piltman Gábor ácsmester, építésztechnikus, számos hazai és nemzetközi szakmai verseny és kiállítás helybéli győztese, valamint Strommer László testnevelőtanár, falmászó senior világbajnok, nemzetközi és hazai versenyek győztese.

A Nagyvázsony Sportjáért-vándorserleget Strommer Soma kapta, aki falmászásban nyerte meg a hazai bajnokságot, illetve számos nemzetközi és világversenyen képviselte hazánkat, már készül a tokiói olimpiára. Díszoklevelet vehetett át Piltman Csabáné Huszár Veronika, aki 20 éven át vezette a Postamúzeumot. Önkéntes munkáért elismerő oklevelet kapott a nagyvázsonyi Kálmán József és Rába József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában