veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola

2018.09.11. 14:00

Ajándékot küldött az országos rendőr-főkapitányság a diákoknak

Folytatják közlekedésbiztonsági kampányukat a veszprémi rendőrök a 2018/2019-es tanévben is, ezúttal a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában beszéltek a gyerekeknek a biztonságról, a városi tanévnyitón, szeptember 7-én.

Kovács Erika

A kisdiákok fényvisszaverő baseball sapkát kaptak ajándékba a rendőröktől Fotó: Rendőrség

A rendőrök „ZEBULONNAL az iskolában – Játssz, Tanulj, Okosodj” elnevezéssel közlekedésbiztonságra hívta fel a gyermekek figyelmét a tanévnyitón, a Deák Ferenc iskolában.

Horváth Szilárd iskolaigazgató és Ipsits Csaba rendőr ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) vezetője köszöntője után valamennyi kisdiák fényvisszaverő baseball sapkát kapott ajándékba, majd a VRK munkatársai baleset-megelőzési előadásokat és foglalkozásokat tartottak nekik.

A kisdiákok fényvisszaverő baseball sapkát kaptak ajándékba a rendőröktől
Fotó: Rendőrség

Játékos feladatokon keresztül, interaktív módon beszéltek velük a gyalogos- és kerékpáros közlekedés szabályairól, majd egy iskola körüli sétán a rendőrök elmondták és megmutatták a diákoknak, hogyan kell szabályosan átkelni az úttesten, és beszéltek nekik a közúti jelzőtáblákról is. A közlekedésbiztonsági foglalkozások végén a gyerekeknek láthatósági ajándékokat is kaptak a rendőröktől, amelyeket az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága küldött nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában