Mozgás a friss levegőn

2018.09.11. 10:00

Ingyenesen használható sportpark épül Márkón

A program célja, hogy olyan közösségi tereket alakítsanak ki az ország minél több településén, ahol valamennyi korosztály aktívan, igényes szabadtéri környezetben töltheti el a szabadidejét

Molnár Sándor

A létesítmény szeptember végére–október elejére készül el és áll a sportolni vágyó márkói emberek rendelkezésére

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A sportparkok építésére a települési önkormányzatok nyújthattak be kérelmet a lakosságszámmal arányosan, mivel a kormány számára kiemelten fontos a mindennapos sportolás, melyet könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel kívánnak vonzóvá tenni.

Hartmann Antal polgármester Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Program keretében, 10 millió forintos pályázati támogatásból épül az a kültéri sportpark, amelyet a Nemzeti Sportközpontok épít meg a faluban. A munkálatok a napokban kezdődtek el Márkó egyik legszebb részén, a focipálya mellett, ahol ideális helye lesz az új létesítménynek.

A sportpálya öltözőjétől mindössze 50–60 méterre lévő területen így biztosítva lesz a WC-használat lehetősége, és a közvilágítás is megoldott. A gumialapzattal épülő parkban nyolc kültéri sporteszközt helyeznek majd el, amelyek különböző gyakorlatok elvégzésére alkalmasak és egész évben használhatók. Az önkormányzat az új sportlétesítmény környékére padokat és asztalokat is telepít majd, hogy az ideérkező, az egészségük megőrzésére vágyó emberek az edzés után pihenésképpen, vagy egy kis beszélgetésre leülhessenek a parkban.

A létesítmény szeptember végére–október elejére készül el és áll a sportolni vágyó márkói emberek rendelkezésére Fotó: Molnár Sándor/Napló

A pályázati támogatással készülő létesítmény szeptember végére, október elejére készül el és áll a sportolni vágyó, a jó fizikai állapotukat megőrizni akaró márkói emberek rendelkezésére – mondta el Hartmann Antal polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában