vidám nap

2018.09.20. 11:00

Kinyitották a balatonfüredi lakótelepet, meghívták a lakókat

Találkozzanak, beszélgessenek egymással minél többet az emberek, így megismerhetik a másikat és összetartó, jó közösség alakulhat ki, érvet Balatonfüreden, a Köztársaság utcai Lakótelepi Nap mellett Pálffy Károlyné főszervező az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

Láttuk, a fél lakótelep már délelőtt lement a helyszínekre, beszélgettek egymással az emberek, ott voltak a színes programokon a Füredhő -, és a Köztársaság utca, az ottani óvoda, valamint a bölcsőde, illetve az Aradi Vértanúk útja közötti területen. A főszervező Pálffy Károlyné, aki önkormányzati képviselő egyben, azt mondta, idén 19. alkalommal nyitották ki a lakások ajtaját a 3500 lakost számláló lakótelepen. A programok megszervezésében nagyon sokan részt vettek, mások mellett a pedagógusok, az óvodai és bölcsődei dolgozók, a Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportja, akik környezetvédelmi társasjátékkal érkeztek, valamint a rendőrség, köztük a motoros rendőrök, a honvédség, valamennyien látványos, érdekes kínálattal várták a szép számú érdeklődőt.

 

Magánszemélyek, cégek támogatásával pedig finomabbnál finomabb süteményekkel, gyümölccsel, friss szőlővel, ásványvízzel kínálták a lakókat, köztük sok gyermeket, akiknek légvárakat is állítottak, és az úgynevezett „Bütyköldében” pedig arcfestésre, lufi hajtogatásra, csillám tetoválásra várták őket. Sok érdeklődőt vonzottak a tűzoltók, mentősök, a légimentősök, a járműveket, illetve a helikoptert sokan megtekintették. A zenei kínálatról a Ferencsik zeneiskola ifjú fúvósai gondoskodtak.

A lakótelepen az Arácsért Alapítvány szervezésében ezen a napon „Egészségnapra” is várták az embereket a Tündérkert Óvodában, ahol a vöröskereszt jóvoltából önkéntes véradásra, és szűrővizsgálatokra is adódott lehetőség, mint például fogászat, bőrgyógyászat, onkológiai, és PSA szűrés. Az egészséges családról pedig védőnők beszéltek, a kicsiket pedig egészségtotóra, kvízjátékra hívták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában