korszerűbb lesz

2018.10.19. 14:00

Egymilliárd forintból megújul az óváros Balatonfüreden

Jövő ősszel megkezdődhet Balatonfüreden az óvárosi rész megújítása, hangzott el egyebek között a közelmúltban tartott lakossági fórumon. A munkálatokhoz összesen kilencszázmillió forintot nyert a település önkormányzata.

Kovács Erika

Jövő ősszel kezdődnek a munkálatok Füreden Fotó: Balogh Ákos

A beruházás a tervek szerint legkorábban 2019 őszén kezdődhet el Balatonfüreden. Megérkezett nemrég a városi hivatalhoz a beruházásról szóló tanulmányterv is, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakemberei készítettek el. Ezt az elképzelést a jövőben a képviselő-testületi bizottságok tekintik majd át.

A tanulmány szerint a füredi óvárosban egyebek között parkok, élelmiszerüzlet, bérlakások épülnek majd a jövőben, ezzel a régi városrész teljesen megújul, korszerűbb lesz. A munkálatok költségét – ahogy az elhangzott a lakossági fórumon – jelentősen megemelheti az építőanyagok ára, amely az utóbbi időben számottevően emelkedett.

Jövő ősszel kezdődnek a munkálatok Füreden Fotó: Balogh Ákos

Bóka István balatonfüredi polgármester a Balaton Fejlesztési Tanács ülésén – amelynek elnöke egyben – a balatoni, illetőleg a balatonfüredi beruházások kapcsán nemrég többek között kifejtette, hogy az építőanyagok átlagosan húsz-harminc százalékkal kerülnek többe napjainkban, mint korábban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában