Egy nap a fürdőkultúrának

2018.10.09. 07:00

Érdemes lesz a megyekártyát is magunkkal vinni a fürdőkultúra napján

Hagyományosan október második szombatján rendezik meg a magyar fürdőkultúra napját. Ez alkalomból évről évre a hazai fürdőkultúra gyökerei­vel, értékeivel ismertetik meg a nagyközönséget.

Polgár Bettina

A magyar fürdőkultúra napjához a pápai Várkertfürdő is csatlakozott Fotó: Nagy Lajos

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A programhoz a pápai Várkertfürdő is csatlakozott: október 13-án, szombaton kedvezményes jegyárakkal várják a fürdőzőket.

Az ősz a termálfürdőzés ideje, az egész éven át nyitva tartó Várkertfürdő pedig a pihenés, a kikapcsolódás élményét adja a vendégeknek. A létesítmény termálvizes medencéi mellett gyógyvizes ülőmedence is rendelkezésre áll, amely a mozgásszervi és reumatológiai megbetegedésekben szenvedőknek nyújt enyhülést panaszaikra.

A magyar fürdőkultúra napjához a pápai Várkertfürdő is csatlakozott Fotó: Nagy Lajos

A legifjabb korosztályt gyermekpancsoló várja, mely tizenöt centiméteres víz­mély­ségével kiválóan alkalmas a játékra, a vízzel való ismerkedésre, a fiataloknak pedig nagy kedvencük a beltéri óriáscsúszda. A termálfürdő élménymedencéje a pihenés helyszíne, a különböző élményelemek pedig a test izmainak ellazítását, regenerálódását segítik. Ilyen a nyakmasszázsoszlop, az ülőpadokba épített hátmasszázs­elemek, illetve a víz alatti gejzírek. Az élménymedencéhez tartozik egy kétszintes kiúszómedence is, amely a hideg hónapokban biztosítja a szabadtéri fürdőzés lehetőségét, továbbá élményelemekkel és sodrófolyosóval nyújt kikapcsolódást.

A különféle medencetípusok és az élményelemek alkalmasak arra, hogy a család minden tagja átélhesse a teljes kikapcsolódás, pihenés élményét. A feltöltődést szolgálja még a termálfürdő épületében található Bambusz SPA wellnessközpont is, ahol különböző masszázsok, testkezelések, aromafürdőzés és szolárium áll a vendégek rendelkezésére. A szaunavilágban a testi-lelki feltöltődés céljából gőzkabin, finn szauna, infra- és bioszau­na, valamint merülőmedence és jakuzzi várja a látogatókat.

A magyar fürdőkultúra napján, október 13-án, szom­baton 9 és 21 óra között jelentős, ötvenszázalékos kedvezménnyel válthatnak belépőjegyet a látogatók a pápai Várkertfürdőbe, amennyiben felmutatják az érvényes matricával ellátott megyekártyájukat. Az engedményt egy megyekártyával maximum öt fő veheti igénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában