tanítás korszerű körülmények között

2018.11.22. 17:30

Állami támogatásból újultak meg Ajkán az iskolák

November 21-én sajtótájékoztatón mutatták be a Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Szakgimnáziumban és az ajkai Borsos Miklós Általános Iskolában a tornatermek és szaktantermek felújítását célzó projektet, melynek keretein belül főként a két intézmény tornatermeinek felújítása valósult meg.

Rednágel Zsuzsanna

Horváthné Mikuláskó Mónika, a Fekete-Vörösmarty iskola vezetője (jobbról), középen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, balra Szilágyi Tamás, az EU Gazdaságpolitikai és Migrációs Főosztály vezetője

Fotó: Rednágel Zsuzsa

A Pápai Tankerületi Központ projektjeivel összesen mintegy 414 millió forint támogatást nyert el, melynek eredményeként összesen 6 iskolát, 8 helyszínt, több mint 2200 diákot és 250 pedagógust érintő fejlesztés valósult meg. A cél az oktatás színvonalának növelése, a tanulás és tanítás körülményeinek korszerűsítése volt – mondta el Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ tankerületi igazgatója.

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ tankerületi igazgatója, Szilágyi Tamás, az EU Gazdaságpolitikai és Migrációs Főosztály vezetője, Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő és Horváthné Mikuláskó Mónika, a Fekete-Vörösmarty iskola vezetője Fotó: Rednágel Zsuzsanna

Hozzátette, hogy a Fekete-Vörösmarty iskolában több mint 70 millió forint összegű támogatásból felújították a Fürst Sándor utcai és az Iskola utcai tornatermeket kiszolgáló egységeket is. Az ajkai Borsos Miklós Általános Iskola közel 70 millió forint pályázati forrásból mindkét telephelyét felújította, az Eötvös utcai helyszínen a tornaterem padozata, nyílászárók, világítótestek és a szellőztető berendezés újult meg, és bordásfalak beszerzése valósult meg, míg a Móra Ferenc utcai épületben a tornaterem és a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségek, valamint az informatikaterem felújítása történt meg. Egyházi Andrea úgy fogalmazott, bízik abban, hogy ezek a kivitelezési munkák méltóképp szolgálják az ajkai tanulók sportolási lehetőségeit, a mindennapos testnevelést.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy a pályázatoknak köszönhetően az elmúlt évtizedek elmaradt fejlesztéseit sikerült pótolni. Úgy fogalmazott, hogy az egészséges élethez nélkülözhetetlen a mindennapos testnevelés, ezért bízik abban, hogy a felújított környezetben a pedagógusok és a tanulók is sokkal jobban fogják magukat érezni, megőrizve azok jelenlegi kitűnő műszaki állapotát.

A projekt bemutatása után a Fekete-Vörösmarty iskola tanulóinak műsorát hallgathatták a meghívott vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában