fogjanak össze a veszprémiek!

2018.11.29. 11:00

Meleg ruhákat gyűjtenek a rászorulóknak

A Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület és a Veszprém Lions Club negyedik alkalommal szervez karácsonyi ruhagyűjtést.

Molnár Sándor

A jótékonysági akciót ismertető sajtótájékoztatón Leitold László, a két szervezet vezetője hangsúlyozta, hogy elsősorban még használható téli ruhákat várnak azoktól, akik támogatni szeretnék a rászoruló embereket.

A felnőtt- és gyermekruhák mellett tartós élelmiszereket is szívesen fogadnak, illetve minden olyan dolgot, ami hasznos lehet. A gyűjtésben közreműködő Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület nevében Szaller Péter, a Befogadás Háza intézményvezetője elmondta, hogy az akció plusz lehetőséget jelent a számukra. Kiemelte, hogy kabátokra, pulóverekre, nadrágokra, zoknikra, azaz minden olyan ruhára szükség van, amely a hideg időjárás ellen véd. Az adományokból elsősorban a hajléktalan emberek kapnak majd, illetve rászoruló családoknak is juttatnak más karitatív szervezeteken keresztül. A felajánlásokat december 8-án és 9-én várják a Balaton Pláza parkolójában, reggel 9-től 17 óráig.

Némedi Lajos alpolgármester azt kérte a veszprémiektől, hogy fogjanak össze annak érdekében, hogy karácsonykor és a téli időszakban mindenkinek egy kicsit könnyebb legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában