Mindig jó ügyek mellé áll a Zonta Club

2018.12.04. 07:00

Jótékonysági koncert gyertyafényben a Mendelssohn zenekarral

Nőnek lenni nem magánügy, fogalmazott Némedi Lajos alpolgármester a Zonta Club Veszprém jótékonysági estjének megnyitóján a Pannon Egyetem aulájában szombat este. Az adventi program részeként a Mendelssohn Kamarazenekar is koncertet adott.

Leitner Vera

A jótékonysági esten a Mendelssohn Kamarazenekar adott koncertet. Átadták a 2018-as évi, kétszázezer forint értékű Zonta ösztöndíjat Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Klubunk önkéntes munkát végez azért, hogy rászorulókat segítsünk, nőket pártfogoljunk, felkaroljuk a tehetségeket és egyszerűen azért, hogy jó ügyek mellé álljunk – foglalta össze a klub tevékenységét Sulákné Hontai Mária, a Zonta Club Veszprém elnöke, aki kiemelte, segíteni, jótékonykodni, rászorulókat támogatni csak úgy lehet, ha megismerjük a megpróbáltatásokkal küzdő embereket és valós szükségleteiket.

A jótékonysági gálán átadták az est bevételéből felajánlott kétszázezer forint értékű Zonta ösztöndíjat, melyet a 18 éves Somogyvári Lilla Virág vehetett át. A tanárai által szorgalmasként és közösségeiért tenni akaró fiatalként jellemzett diáklány kishúgával együtt jelenleg állami gondozásban él. Célja, hogy az idei tanév végén sikeres érettségi vizsgát tegyen, ezt követően jogot szeretne tanulni.

A jótékonysági esten a Mendelssohn Kamarazenekar adott koncertet. Átadták a 2018-as évi, kétszázezer forint értékű Zonta ösztöndíjat Fotó: Penovác Károly

– A Zonta Club veszprémi tagjai azokat a hagyományos, pótolhatatlan értékeket emelik közösségi szintre, amelyekkel csak a nők ajándékozhatják meg a világot – emelte ki köszöntőjében Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere.

–Két és fél évtizedes áldásos működésük során nap mint nap bebizonyították, hogy nőnek lenni nem magánügy a XXI. században sem. Nőnek lenni a szó legkomolyabb értelmében vett közügy, minden közösség fontos, nélkülözhetetlen része a nő – hangsúlyozta a veszprémi alpolgármester.

A jótékonysági est a Mendelssohn Kamarazenekar gyertyafényes adventi koncertjével folytatódott, a programban egyebek mellett Bach, Haydn és Mozart művei csendültek fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában