Figyelmesen vezessenek!

2019.01.19. 07:00

A téli útviszonyok fokozott óvatosságot követelnek Pápán is

Összesen 12 közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök 2019 első két hetében a pápai kapitányság illetékességi területén.

Polgár Tibor

A karambolok közül hét Pápán, kettő Kupon, egy Németbányán, másik kettő pedig lakott területen kívül történt. Négy baleset személyi sérüléssel járt, ezek során két kerékpáros és két gépkocsivezető könnyű sérüléseket szenvedett – közölte a Pápai Rendőrkapitányság.

Megtudtuk: az elsődleges adatok szerint a közúti balesetek kialakulásában az útviszonyoknak nem megfelelő sebesség alkalmazása, az ittas járművezetés, a kötelező elsőbbségadás elmulasztása, a követési távolság helytelen megválasztása, a nem megfelelő oldaltávolság, a szabálytalan hátramenet, illetve a megfordulás szabályainak megsértése játszott szerepet. Több esetben az úttest havas, jeges volt.

Két karambol alkalmával parkoló autónak ütközött neki a helyszínről adatai hátrahagyása nélkül elhajtó sofőr.

A Pápai Rendőrkapitányság kiemelte, amennyiben a baleset folytán megrongálódott jármű vezetője nincs jelen, a károkozó köteles személyi adatait és biztosítója nevét a helyszínen hátrahagyni. A rendőrség arra is figyelmeztet, hogy a télies időjárásból adódó kedvezőtlen látási és útviszonyok miatt a sofőrök körültekintően válasszák meg a gépjármű sebességét a megengedett sebességhatárokon belül, valamint fokozott óvatossággal közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket és az autóbusz-megállók környékét. Továbbá tartsanak legalább másfél méter oldaltávolságot az úttesten közlekedő kerékpárosok mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában