jótékony célú véradást szerveztek

2019.01.09. 19:34

Értelmi sérült gyerekeket támogatnak

A Ring-Autó Kft.-nél még tavaly decemberben szerveztek jótékony célú véradást. A veszprémi márkakereskedésnél úgy határoztak, hogy a véradók számának függvényében bizonyos összeget felajánlanak egy környékbeli alapítványnak.

Molnár Sándor

Az adományt Molnár Judit (balról a második) adta át Bernáth Ildikónak (jobbról a második) az iskola néhány fiatal felnőtt tanulójának jelenlétében

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Így esett a választásuk a Kozmutza Flóra Alapítványra, amelyet az értelmi sérült gyermekek szabadidős tevékenységének tartalmasabbá tételére, kulturális és sporttevékenységük támogatására hoztak létre.

Az adományt Molnár Judit (balról a második) adta át Bernáth Ildikónak (jobbról a második) az iskola néhány fiatal felnőtt tanulójának jelenlétében Fotó: Molnár Sándor/Napló

A 200 ezer forintos adományt szerdán az iskolában adta át Molnár Judit, a Ring-Autó Kft. egyik cégvezetője Bernáth Ildikónak, a Kozmutza Flóra Alapítvány elnökének. Bernáth Ildikó elmondta, huszonegy éve működik az alapítványuk, és ez idő alatt érezhetően megváltozott a társadalom érzékenysége a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek iránt. Évről évre nő azoknak a magánembereknek és vállalkozásoknak a száma, akik, amelyek vagy a munkájukkal, vagy anyagilag támogatják őket azért, hogy a gyerekeknek olyan programokat szervezhessenek, amelyek az iskola falain kívül zajlanak.

– Nincs két egyforma gyermek, de a legfontosabb számukra az esély, hogy annyit meríthessenek a mindennapok örömeiből, amennyit a képességeikhez mérten értékelni tudnak. Minden egyes támogatás ezt az esélyt szolgálja – fogalmazott Szathmári Mária, az iskola igazgatóhelyettese a kis ünnepség után. Az adományokból többek között táborokat, kirándulásokat, mozilátogatásokat szerveznek, amelyek által a sérült gyerekek életminősége jelentősen változik.

A veszprémi márkakereskedés és az iskola megállapodott abban is, hogy az együttműködést a jövőben is folytatják, akár önkénteskedéssel, akár bármilyen más formában, amire a kozmutzás gyerekeknek szükségük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában