önkéntes munka

2019.01.10. 07:00

Nyugdíjasklubok segítik az EKF 2023 rendezvényeit Veszprémben

Önkéntes munkával segítik Veszprémet a nyugdíjasklubok az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat rendezvényein.

Marton Attila

A rendezvényen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula, Szente József és Némedi Lajos alpolgármester

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A bejelentést a klubvezetők fórumának elnöke, Szente József tette a nyugdíjasklubok vezetőinek évindító értekezletén szerdán. Kiemelte, a város 45 nyugdíjasklubjának vezetőivel és a tagságokkal együtt azon lesznek, hogy segítsék a várost a programok lebonyolításában. Szente József elmondta, önkéntesként segítik a klub­tagok a várost, lehetnek kísérők, idegenvezetők, tárlatvezetők, és ott lesznek minden olyan eseményen, ahol az idősek tanácsaira szükség lehet. Hozzátette, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületével közösen támogatják az előkészületekben Veszprémet.

A rendezvényen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula, Szente József és Némedi Lajos alpolgármester Fotó: Pesthy Márton/Napló

Porga Gyula polgármester köszönetet mondott a felajánlásért. Hozzátette, a benyújtott pályázatot az előző évtizedek tradícióira tudták alapozni, amelyhez aktív korukban nagyban hozzájárultak a jelenlegi idősek.

Felidézte, a zsűri Veszprém első fordulóban beadott pályázatának értékelésekor kiemelte, hogy a program megalkotásában a legszélesebb társadalmi egyeztetésre törekedtek a városban és a régióban. A polgármester kiemelte, legfontosabb küldetésük, hogy ezt az egységet a következő években is megtartsák. A négy plusz egy évből álló program megvalósítása során adódó konfliktusokat akkor tudják megoldani, ha a szereplők bizalommal vannak egymás iránt.

A városvezető megjegyezte, a cím korábbi birtokosai közül Liverpool a minta Veszprém számára abban, ahogy a programok megvalósításába bevonták a nyugdíjasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában