folyamatos figyelmet és fejlődést követelő feladatok

2019.01.24. 07:00

Új parancsnok az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ élén

A légtérben kiszámíthatatlanok az események. Bármikor bármi megtörténhet. A folyamatos figyelmet és fejlődést követelő feladatokat és terhet csak egy olyan katonai szervezet bírja el, amelyet egy felkészült és rátermett parancsnok vezet. Szűcs ezredes ilyen parancsnok, ezért bízok rá most új feladatot – mondta Korom Ferenc altábornagy.

Molnár Sándor

Szücs József ezredes átadta a csapatzászlót az új parancsnoknak, Berec Zoltán ezredesnek

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ünnepélyes állománygyűlés keretében került sor az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ceremóniájára az Agóra színháztermében.

Szücs József ezredes átadta a csapatzászlót az új parancsnoknak, Berec Zoltán ezredesnek Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az alakulat 2011. április 1-jei megalakulása óta Szücs József ezredes töltötte be a központ parancsnoki tisztét. 2019. január 1-jétől a honvédelmi miniszter parancsa értelmében Szücs ezredes új beosztásban folytatja katonai szolgálatát, ugyanis a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Repülő Intézetének oktatástámogató csoportjához kerül, tervezési igazgató, speciális dandártábornoki munkakörbe. Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoki beosztását Berec Zoltán ezredes vette át. Az ünnepségen a leköszönő és az új parancsnok aláírta az átadás-átvételi jegyzőkönyveket, majd Szücs ezredes átadta a csapatzászlót utódjának. Ezt követően Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka mondott beszédet.

– Történelmi jelentőségű az a változás, amelynek részesei vagyunk és leszünk az elkövetkezendő években a Zrínyi 2026 honvédelem- és haderőfejlesztési program megvalósulásával, ami az elmúlt 25 év legátfogóbb, a honvédség minden területét érintő modernizációs folyamata.

Az átfogó fejlesztés és megújítás érinti többek között a haderő szervezeti felépítését, feladatrendszerét és működési rendjét is – fogalmazott a dandártábornok, aki elmondta még, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar dezintegrációja megvalósult, és január 1-jén megalakult a Magyar Honvédség Parancsnoksága, amelynek az alárendeltségébe tartozó új és régi katonai szervezetek fel- adatrendszerének a harmonizációja személyi változásokat is generál.

Az ünnepélyes állománygyűlés végén a leköszönő és az új parancsnok is beszédet intézett a jelenlévőkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában