Házgyári és Pápai út

2019.01.03. 11:30

Új veszprémi utca könnyíti meg a munkába járást

Több mint hatszázmillió forintból elkészült a Házgyári és Pápai utat összekötő Henger utca.

Marton Attila

A Henger utcában járda, kerékpárút és csapadékcsatorna épült, illetve autó- és buszparkolót is kialakítottak

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az útszakasz december második felétől járható, jelenleg folyamatban van a műszaki átadása. A Henger utca összekötése az északi iparterületen működő legnagyobb vállalatoknál dolgozók munkába járását segíti. A Henger utca a beruházás előtt a Pápai és a Házgyári út felől is zsákutca volt. A júliusban kezdődött beruházásban megépült a két szakasz között hiányzó 175 méter hosszúságú út, valamint a két meglévő szakaszt is felújították.

A Henger utcában járda, kerékpárút és csapadékcsatorna épült, illetve autó- és buszparkolót is kialakítottak
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Henger utcában járda, kerékpárút és csapadékcsatorna épült, valamint mintegy húsz busznak és közel harminc autónak alakítottak ki parkolóhelyeket az úttal párhuzamosan. A beruházás részeként több murvás parkoló kapott térkő burkolatot, az Ipar és Henger utca kereszteződésében négyágú körforgalom épült, míg a Házgyári úti csatlakozásnál kiszélesítették a Henger utcát. Az új útszakaszon az 1-es és a 8-as számú helyi járatok is áthaladnak.

A csaknem bruttó 618 millió forintba kerülő fejlesztést európai uniós és állami forrásból finanszírozta az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában