fejlesztés

2019.02.13. 16:00

A helyi sportélet szentélye lehet a pápai sportpark

Nemcsak a versenysportot, hanem a szabadidő- és a tömegsportot is kiszolgálja majd a Téglagyári út mentén felépülő hatalmas, többfunkciós, minden igényt kielégítő sportpark.

Polgár Tibor

Az új pápai sportpark látványterve Fotó: pápai önkormányzat

Többek között ezt hangsúlyozta Áldozó Tamás polgármester azon a projektismertető fórumon, amit a Pápai Atlétikai Club tagjai és más érdeklődők számára tartott az önkormányzat. A városvezető a papa-ma.hu-nak nyilatkozva emlékeztetett: néhány évvel ezelőtt sikeresen újjászervezték a helyi atlétikai életet, és már akkor szóba került, hogy hamarosan egy nagy beruházás keretein belül új sportlétesítmény áll majd az atléták rendelkezésére, akik így kiváló körülmények között sportolhatnak. Mostanra pedig megkezdődött a projekt kivitelezése.

Áldozó Tamás kiemelte, nemcsak az atlétikának ad majd helyet a modern sportpark, hanem például a tekének is, aminek a jelentősége, hagyománya éppolyan fontos a városnak. – A tekézők is új pápai otthonra fognak találni itt, és így véget ér a „száműzetésük”. Emellett más sportolási lehetőségeket is kínálunk – tekintett előre a polgármester.

Mint mondta, a nagyszabású beruházás keretében épül streetball- és gördeszkapálya, illetve egy konditerem is a központi épületben. Mindez pedig azt jelenti, hogy nemcsak a versenysportot szolgálja ki ez a sportpark, hanem a szabadidő- és a tömegsportot szintén. Áldozó Tamás ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, Pápán a felnőtt versenysport nem jellemző, azonban nagy jelentőségű a diák- és a szabadidősport.

Az új pápai sportpark látványterve Fotó: pápai önkormányzat

– Szeretnénk, ha minden pápai iskolás megfordulna a sportparkban, lehetőleg minél többször, és ehhez egy ösztönzőrendszert is kialakítunk az oktatási intézmények számára. Legalább ilyen fontos, hogy azokat ugyancsak ki tudjuk szolgálni, akik munka után mozogni szeretnének, és reméljük, hogy közülük is sokakat meg tudunk szólítani.

A városban ma is több lehetőség van a szabadidősportra, ezzel a sportparkkal pedig egy újabb helyszínhez jutnak a mozogni vágyók – jegyezte meg Pápa polgármestere.

Ahogyan már többször beszámoltunk róla, a pápai önkormányzat több mint 1,75 milliárd forintot nyert el a Terület- és településfejlesztési operatív programban az úgynevezett barnamezős projektje megvalósítására. Ennek részeként egyebek mellett többfunkciós sportlétesítményt építenek a Téglagyári út mentén. A beruházás kivitelezése a terület előkészítésével, megtisztításával kezdődött meg a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában