családiasabb helyszínen

2019.02.03. 18:00

Diákok is közreműködtek a homokbödögei könyvtár átköltöztetésében

Új, a korábbihoz képest lényegesen barátságosabb, családiasabb helyszínen, a helyi polgármesteri hivatal felújított épületében fogadja látogatóit a homokbödögei könyvtár.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A község átköltöztetett bibliotékájának átadóünnepségén Áldozó Péter, Homokbödöge polgármestere felidézte: az önkormányzatok állami adósságkonszolidációjához kapcsolódóan elnyert forrásnak köszönhetően 2018 tavaszára elkészült a település igencsak leromlott állapotban lévő polgármesteri hivatalának teljes körű felújítása, aminek nyomán többek között elvégezték az épület villamoshálózatának és fűtési rendszerének rekonstrukcióját. Emellett például külső hőszigeteléssel látták el a nagy alapterületű ingatlant, melynek egyik helyisége ideális helyszínné vált az addig máshol működő homokbödögei könyvtár számára. Ezáltal a kulturális intézmény a rideg, hűvös épület után egy sokkal világosabb, melegebb, családiasabb otthonra lelt. Áldozó Péter megjegyezte, az új könyvtárhelyszín reményeik szerint egy igazi közösségi térré válhat, hiszen például teafőzésre és kényelmes ülőgarnitúrán való olvasgatásra is lehetőség nyílik itt. Az önkormányzat tervezi, hogy folyóiratokkal bővíti a kínálatot.

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A polgármester hangsúlyozta, a könyvtár átköltöztetése nem volt egyszerű feladat, azonban a homokbödögei diákok az iskolai közösségi szolgálat keretein belül nagyon sokat segítettek az időigényes művelet megvalósításában. Hermann István, a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója is részt vett az ünnepségen, beszédében pedig rámutatott: intézményvezetői munkája alatt a környék könyvtárai közül a homokbödögei az első, amely megújult, egyúttal kiemelte az épület és a bútorok remek helykihasználását.

A rendezvényen a jelenlévők megismerkedhettek Csukárdi Sándor, a Homokbödögén élő színjátszó, író Születni a Facebookon című könyvével, ami az általa vezetett Szó és Kép Színpad tagjainak közreműködésével elevenedett meg a hallgatóság előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában