diákok

2019.02.02. 15:43

Diplomaosztót tartottak a veszprémi egyetemen – Húsz szak végzősei vették át oklevelüket

Ötven hallgató vette át oklevelét a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar diplomaosztóján szombaton.

Marton Attila

Vonderviszt Ferenc rektorhelyettes megnyitójában arról beszélt, a végzősök büszkék lehetnek teljesítményükre, a kiválósági rangsorokban a Pannon Egyetem a nagy tudományegyetemeket követi, az ország legjobb egyetemei között szerepel. Az élethosszig tartó tanulás fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, a világ a korábbinál jóval gyorsabb ütemben változik, a mesterséges intelligencia és a robotika változást eredményez a munkaerőpiacon, és felértékelődhet a bölcsész- és társadalomtudományok szerepe. Kiemelte, a globalizáció vagy a klímaváltozás káros társadalmi és gazdasági hatásaira a humántudományokban felhalmozott tudás nélkül nem lehet választ találni.

Navracsics Judit, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar (MFTK) dékánja hangsúlyozta, a végzős hallgatók tanulmányaik során számos kompetencia mellett kritikai gondolkodást és kreativitást sajátítottak el, amelyekkel hasznos tagjaivá válhatnak a társadalomnak. A kar eredményei kapcsán elmondta, több új szakot akkreditáltak, és további képzések elismertetését tervezik, a Makovecz Program keretében pedig egyre több külhoni magyar hallgató tanul az MFTK-n.Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a Holt költők társasága egyik főszereplőjének szavain keresztül azt tanácsolta a végzősöknek, találják meg saját hangjukat, fedezzenek fel új utakat, a világ dolgait több nézőpontból vizsgálják meg.

Az egyetem hallgatói nevében Varga Petra politikatudományok alapszakos hallgató búcsúzott a végzősöktől, a diplomázottak nevében Üst Balázs germanisztika alapszakos hallgató mondott beszédet. Az ünnepségen Ötvösné Vadnay Mariann tudományos munkatárs a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehette át. A rendezvényen kulturális műsort adott Szalai Evelin és Szabó Eszter hallgató. A kar húsz szakának ötven hallgatója vehette át diplomáját a hagyományos fogadalomtétel után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában