Randevú egy egész életen át

2019.02.11. 07:00

Ünnepi istentisztelettel vette kezdetét a házasság hete

Ünnepi istentisztelettel és a házaspárok megáldásával kezdődött meg a házasság hete rendezvénysorozat Veszprémben, a Kálvin-parki református templomban vasárnap.

Marton Attila

Ünnepi istentisztelettel és Závodi Zsuzsanna lelkész által a házaspárok megáldásával kezdődött meg a házasság hete rendezvénysorozat a Kálvin-parki református templomban vasárnap. A programot hatodszor szervezik meg Veszprémben február 10. és 17. között.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A programot – amelynek célja a házasság és a családi értékek népszerűsítése – hatodik alkalommal szervezik meg Veszprémben február 10. és 17. között. Závodi Zsuzsanna, a veszprémi Kálvin János parki református egyházközség lelkésze elmondta, gyülekezetük több éve ünnepli a házasság hetét, a tavalyi év pedig különleges volt, mert az országos rendezvénysorozatot megnyitó istentiszteletnek voltak a házigazdái. Hozzátette, a rendezvény fontos szerepet tölt be azzal, hogy a házasságot ünnepli, és rávilágít arra, hogy bár a házasságnak vannak nehéz periódusai, az egymás iránti elköteleződéssel gazdagodnak a házastársak.

Ünnepi istentisztelettel és Závodi Zsuzsanna lelkész által a házaspárok megáldásával kezdődött meg a házasság hete rendezvénysorozat Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A házasságnak mély szimbólumrendszere van: azt jelenti, hogy valakivel együtt akarom megélni a szeretetet, és ha vannak is nehézségek, közösen küzdjük le azokat – fogalmazott a református lelkész. A szertartáson Závodi Zsuzsanna hirdette az igét, az istentisztelet második részében megkérte a jelen lévő házaspárokat, hogy együtt álljanak ki az Úr asztala köré, majd egy személyes hangvételű áldást mondott rájuk.

A rendezvénysorozaton házasságban élő párok, mentálhigiénés szakemberek is elő­adásokat tartanak. A házasság hete idei mottója: Randevú egy életen át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában