betonhídnak csapódott Ajka-Padragkúton

2019.03.21. 07:00

Elaludt a volán mögött, halálos balesetet okozott

Elaludt a volán mögött egy férfi, aki autójával egy betonhídnak csapódott: meghalt az egyik utasa. A vezetőt felfüggesztett fogházra ítélték, és eltiltották a vezetéstől.

Mátételki András

A tragikus eset a múlt év május 1-jén történt, amikor T. László három utasát szállította ismerőse Skodájával. Az 50 éves vádlott, akit korábban kétszer is pénzbüntetéssel sújtott a rendőrség közlekedési szabályok megsértése miatt, Ajka-Padragkúton haladt át, amikor elaludt a volán mögött. Az 50–60 kilométeres sebességgel közlekedő autó fékezés nélkül belezuhant a több mint egy méter mély árokba, ahol egy betonhídnak csapódott.

A bal hátsó ülésen helyet foglaló utasa – aki nem használta a biztonsági övet – olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy még aznap meghalt a kórházban. Másik két utasát nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel szállították kórházba: többek között eltörött a bordájuk. T. László közel három hónap alatt gyógyult fel, akit az orvosok egyebek között lépszakadással operáltak. A férfi kétoldali tüdőzúzódást is szenvedett, valamint eltörött az arckoponyája.

Az Ajkai Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a vádlottat két év fogházra ítélte, aminek a végrehajtását két esztendőre felfüggesztették.

T. Lászlót két évre eltiltották a járművezetéstől, továbbá kötelezték a 130 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában