fejlesztések gyepükajánban

2019.03.17. 19:15

Falun is lehet jól élni

Két beruházást, a templom és a játszótér mellett épült sportparkot, valamint a felújított könyvtárat vették ünnepélyesen birtokba szerdán a település lakói.

Tisler Anna

Trejer Gabriella és Fenyvesi Zoltán az átadáson

Fotó: Tisler Anna

A sportpark átadásakor Trejer Gabriella polgármester elmondta, a község sikeresen pályázott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál nemzeti szabadidős egészség-sportpark építésére. A pályázat 100 százalékos támogatást élvezett. A többfunkciós sporteszközt már használatba is vették a fiatalok és a felnőttek. Az ingyen használható sportpark alkalmas testedzésre, az egészség megőrzésére és közösségépítésre egyaránt. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a park a helyiek kedvelt találkozóhelye lesz. Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, hogy a Magyar falu program a kistelepülések népességmegtartó erejének megőrzésére, javítására jött létre. A fiatalok akkor választják a falusi életformát, ha látják a fejlődést és megkapnak minden szolgáltatást, amelyre szükségük van. Az is fontos, hogy a közeli városban találjanak munkát is.

Trejer Gabriella és Fenyvesi Zoltán az átadáson Fotó: Tisler Anna

A könyvtári fejlesztésekről Trejer Gabriella elmondta, hogy egy 20 négyzetméteres szobában kezdték a könyvtár működtetését, majd egy bővítéssel 40 négyzetméteres lett a terület. A megyei könyvtár új polcokkal és berendezési tárgyakkal segítette a működésüket. Tavaly az egykori posta épületében ifjúsági klubot alakítottak ki, amelyet ma már a Gyepükajánért Egyesület tagjai és a nyugdíjasok is használnak. A közel 50 négyzetméter alapterületű épület berendezését a Nemzeti Kulturális Alap 1,3 millió forinttal támogatta. A könyvtár hetente kétszer várja az olvasókat, és Szilágyi-Kalmár Viktória rendezvényszervező és könyvtáros számos programot szervez. Fenyvesi Zoltán kiemelte, a beruházások a közösség fejlődését szolgálják, és biztosítják, hogy falun is lehessen jól élni, a fiatalok ne vándoroljanak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában