magas rangú állami kitüntetést kapott

2019.03.28. 14:00

Hebling Zsolt polgármester: „Alsóörsön jó élni, nyaralni!”

Örülünk a vendégeknek, akik hírünket viszik a világban, és ez gazdasági előnnyel jár, szögezte le Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere, majd hozzátette: kiemelt célnak tekinti a meghittség, élhetőség megőrzését. Magas rangú állami kitüntetése apropóján beszélgettünk.

Kovács Erika

Hebling Zsolt polgármester: Alsóörsön mindenkinek számít a véleménye

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Jó legyen itt élni, nyaralni, nem véletlen a falu elhíresült mondata: Alsóörs vár, marasztal, visszavár – utalt legfőbb céljaikra Hebling Zsolt polgármester, aki megtisztelőnek nevezte a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, amit Áder János köztársasági elnök adományozott a település fejlesztéséért végzett példaértékű vezetői és közösségépítői munkája elismeréseként. Hozzáfűzte: a rangos elismerés egy kitűnő, összetartó közösségnek szól, amely egy irányba húzza a szekeret a folyamatos fejlődés jegyében. Mint mondta, sokat köszönhetnek Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselőnek, aki mellettük áll, támogatja céljaikat.

Hebling Zsolt polgármester: Alsóörsön mindenkinek számít a véleménye Fotó: Penovác Károly/Napló

Hebling Zsolt szerint Alsóörs népszerűsége abban rejlik, hogy nem kíván többnek látszani, mint ami, céljuk, hogy megőrizzék a falu élhetőségét, báját, meghittségét. Jelenleg 1850 állandó lakossal számolnak, a felső határt 2000-nél jelölték meg, nyaranta tízezerre nő a létszám. Itt mindenkinek számít a véleménye, amit összefésülnek a közös célok, a harmónia mentén.

A polgármester rendszeresen összehívja a teadélutánt, ahol megvitatják elképzeléseiket. Hebling Zsolt, aki tősgyökeres alsóörsi és negyedik ciklusát tölti, büszkén említette meg a falura jellemző békességet, közbiztonságot is. Aláhúzta, folyamatos fejlődés mellett a korábbi vezetés által megjelölt irányokat folytatják, azokkal egyetértenek, majd sorolta, a faluban minden van: például orvosi ellátás, gyermekintézmények, szolgáltatások, bankjegy-automata, közművek, rendezvények, sportolási lehetőségek, teleház, könyvtár.

Legfontosabb, hogy az intézményeket, a kötelező feladatokat működtetik, ellátják. Emellett bölcsődét avattak, az óvodában növelték a csoportok számát, az iskola biztos kézbe került a kézilabdaközpont révén, illetve az egyház fenntartásában, a hivatal kiköltözött a romos épületből, megújult a művelődési ház, fontos számukra a hagyományőrzés, a testvérkapcsolatok. Büszkék a kilátókra, kempingjükre. A motorostalálkozó óriási szerepet játszik életükben, hírüket viszi a világba, gazdaságilag is nagyon előnyös. Az idei huszadikra tűzijátékkal készülnek. Az új kikötő igényes partszakaszán hosszú sétaút vezet a parton, horgászstégekkel. Büszkék a sportéletre, a világbajnok Berecz Zsomborra, a helyi klub versenyzőjére, korábbi olimpikonjaikra. A strandon – amit a polgármester Alsóörs kirakatának nevezett – évente 140 ezer vendég fordul meg, gazdasági húzóágazat és munkalehetőség.

A bevétel egy részét visszaforgatják fejlesztésre, minden pályázatot kihasználnak, a fürdőhely család- és gyermekbarát. Hebling Zsolt a célokról aláhúzta: sok ügy maradt félben, így ötödik ciklusra is tervez. A feladatok közül kiemelte a kerékpárutat, és látogatóközpontot hoznak létre az amfiteátrum helyén.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A kérdésre, mikor jut ideje pihenésre, mivel a Kelet-balatoni Térség Önkormányzati Társulás elnöke is, és tiszteletdíj nélkül, tíz különféle szervezetben vállalt feladatot, azt mondta, ritka az ilyen, legszívesebben családjával tölti idejét, amely mindenben támasza. A futás, foci, kerékpározás alapvető az életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában