A napelemektől jelentős megtakarítást várnak

2019.03.19. 07:00

Megújul a tapolcai Batsányi gimnázium

Néhány héten belül elkezdődik a Batsányi János Gimnázium felújítása. Az erről szóló szerződést a napokban írta alá a polgármester a kivitelezővel.

Tóth B. Zsuzsa

A szerződést Dobó Zoltán polgármester és Szencz Lajos, a kivitelező cég ügyvezetője írta alá. Balról Varga Tiborné és Németh Mária Anita jegyző látható

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A beruházás során elkészül a külső hőszigetelés, a tetőszigetelés, az összes külső nyílászárót kicserélik, és korszerűsítik a fűtést, valamint nap­elemrendszert helyeznek el. Utóbbitól jelentős megtakarítást várnak, ami a fűtés költségeit illeti. Dobó Zoltán polgármester elmondta, hogy 273 millió forint pályázati támogatás áll rendelkezésre az építésre, de az összeghez 90 milliót tesz hozzá az önkormányzat a költségvetésből.

A szerződést Dobó Zoltán polgármester és Szencz Lajos, a kivitelező cég ügyvezetője írta alá. Balról Varga Tiborné és Németh Mária Anita jegyző látható Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Nem mi vagyunk a fenntartók, de Tapolcának nagyon fontos a gimnázium, megteszünk mindent a működése érdekében. A városi léttel összeegyeztethetetlen, hogy ne legyen gimnázium Tapolcán. Megteszünk mindent azért, hogy legyen elég tanuló az intézményben – mondta a polgármester.

A kivitelező cég ügyvezetője, Szencz Lajos úgy fogalmazott, hogy az épület a mai korhoz képest nagyon rossz állapotban van. Most energetikai korszerűsítés készül, de további felújítás szükséges, hogy korszerűbbek legyenek a tantermek, eszközök, mondta.

Varga Tiborné igazgató megköszönte az önkormányzat támogatását.

– A városban 68 éve, az épületben 48 éve működő gimnázium valóban megérdemli a felújítást. A 21. századi elvárásoknak látványában is megfelelő intézmény erősíti a tartalmi munkát, az iskolához, a városhoz való kötődést. Az elmúlt hetekben rekordszámú, 196 jelentkezési lap érkezett az intézménybe – mondta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában